Αν θες, μπορείς!


Photo by axenbax

Διαβάζεις έναν άνθρωπο. Έχεις την αίσθηση ότι σιγά σιγά τον μαθαίνεις. Δείχνει να σου μοιάζει. Επικοινωνείς. Και μια μέρα πας να την γνωρίσεις από κοντά. Κι είναι όπως ακριβώς τη φανταζόσουν, μόνο πολύ πολύ πιο όμορφη! Και πολύ ευαίσθητη και υπερβολικά κινητική. Τόσο που εσύ μπροστά της φαίνεσαι υποτονική. Μα περνάτε καλά οι δυο σας, ή μάλλον οι τρεις σας και όλη η υπόλοιπη παρέα της. Ξενύχτια στη σειρά, γέλια πολλά, νέες γνωριμίες, η Αθήνα τη νύχτα... Αναρωτιέσαι κατά πόσο σε συμπάθησε ειλικρινά ή αν απλώς είναι ευγενική κι ανεκτική κρατώντας τα προσχήματα. Όμως μοιράζεστε πράγματα και χαίρεσαι που είσαι εκεί. Μέχρι που κάποιο βράδυ στο Γκάζι, εκείνη ζητά από τον dj ένα τραγούδι και σου το αφιερώνει. Εσύ βουρκώνεις, απ’ τα μάτια σου τρέχουν αστέρια, δεν προσπαθείς καν να τα συγκρατήσεις κι ας σε βλέπουν κι άλλοι. Κι αυτή χορεύει, χορεύει, χορεύει... είναι duracel. Κι εσύ απομένεις να την κοιτάς με τα μάτια γεμάτα αστέρια που θολώνουν το βλέμμα, κατρακυλάνε και γλυκαίνουν τις ρυτίδες δίπλα στο χαμόγελο. Και θες να πεις τόσα μα τόσα πολλά, μα σιωπάς, γιατί συχνά τα λόγια είναι φτωχά. Και δεν θα σου έφτανε ολόκληρο βιβλίο για να περιγράψεις έναν όμορφο άνθρωπο. Γι αυτό σταματάς εδώ.




Σ’ ευχαριστώ. Μην αλλάξεις. Θα σε περιμένω...


27 σχόλια:

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

nosyparker θα μπορουσα (μα φυσικα δε θα το κανω) να κοπιαρω το κειμενο σου και να το αφιερωσω στη δικη μου γνωστη (πλεον) αγνωστη! Μα τετοια ομοιοτητα και χρονικη συγκυρια;
Θα επιλεξω λοιπον να επικαλεστω καποιους στιχους μεχρις οτου μου δωσεις το θαρρος να κανω παραπομπες στα δικα σου κειμενα ;-)
"Έτσι που ήρθες κι έφυγες δε σ’ έμαθα ποτέ
Πίσω απ’ τα δυο σου μάτια πήγες και κρύφτηκες
Σαν τραγουδάκι μου ’μεινες
π’ όλο ξεχνάω τους στίχους
Και σε σφυρίζω, σε σφυρίζω
Στα στενά σε μουρμουρίζω
Μες τα λόγια σου βραχνιάζω
Σε μπερδεύω σε φωνάζω..."

(Πολυ) Καλως σε βρηκα! Φευγοντας λεω να αφησω ηλεκτρονικα ψιχουλακια ξωπισω μου (ενα λινκ στο blog μου αν δε σε πειραζει φυσικα) για να βρισκω ευκολα το μονοπατι του γυρισμου!

Καλη μερα!

nosyparker είπε...

Με μεγάλη μου χαρά. Αν θες, μπορείς! Καλημέρα :-D

lo-li είπε...

ΣΤΟΝ ΠΛΑΗΝΗΤΗ HAPPY ΚΑΛΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΑΤΙΙΙ ΛΑΛΑΛΑΑΛΑ.. KAAAAAΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ:-D
Ε κυρία κυρία να πω; χαχα

Ναι ναι το ξερω ειμαι πανεμορφη άπο κοντα μου το λένε συνέχεια κι άλλοι..χαχαχαχα ελα ρε πολύ ωραιααα που πέρασες τόσο καλά! Συγκινηθηκα τώρα γι αυτά τα τελευταία..είναι φοβερό αυτό πραγμα για κάποιον που δεν τον ήξερες απο κοντά..πωπω σταματα ρε παιδι μου και θα μας πάρουν τα ζουμια!:-Ρ

Δεν ξέρω ανα το δες σαν απάντηση στο σχόλιο σου στο blog μου αλλα θα το πω κι εδώ. Χάρηκα πολυ ε που τα παμε -εντάξει πολύ λιγότερο απ τις άλλες blogger αλλά δεν πειράζει!- και θα καθόμουν παραπάνω εκείνη τη μέρα αν ήξερα ότι το μέρος που θέλανε να πάμε μετα ήταν τόσο μούφα! Α και οι φαν επίσης σε συμπάθησαν παρ όλο που δεν τους έδωσες αυτόγραφα:-Ρ

lo-li είπε...

χμ..οχι πλαηνητη ούτε καλνεις αλλά πλανητη και κανεις! Ο ενθουσιασμός βλέπεις...χιχι

nosyparker είπε...

LOL Πάλι καλά που δεν έγραψες "κλανεις"
:-ΡΡΡΡ

sorry_girl είπε...

Και έτσι όπως τα περιγράφεις είναι.
Με ζεστάνατε ρεεεεεε!
;)

Ανώνυμος είπε...

Νόζι μου,
αυτό το τριήμερο πέρασα υπέροχα. Εσύ είσαι η duracel όχι εγώ. Να είσαι πάντα τόσο γλυκιά, τόσο έφηβη, τόσο αυθόρμητη, τόσο χαμογελαστή και να τρελαίνεις τα μελαχρινά αγόρια όπως τόσο αβίαστα το κάνεις ήδη.

Από τον πλανήτη happy σου στέλνω κοσμική αγάπη. Από τον πλανήτη χάπι έπρεπε να γράφω, έφυγες και ήρθε η αλλεργική ρινίτιδα.

Ιούνιος στη Θεσσαλονίκη.
Θεσσαλονίκη μαζί σου.
Μαζί σου γέλιο, χορός, ξεφάντωμα.

ή αλλιώς όταν η nosy γνώρισε την αργυρένια (και κάποιος πρώην παίκτης της Λίβερπουλ ακόμη παραμιλάει, χεχε)

nosyparker είπε...

sorry_grill, κρυωμένη ήσουνα; :-P

αργυρένια, γιατί ρε συ μόνο τα μελαχροινά;
:-/

H.Constantinos είπε...

Πού είναι η γάτα με την ρόζ ομπρέλλα;;!!

Erwtas Stomaxhs είπε...

nosy φρόντισε μόνο να μη συζητήσετε για τον γιο του Κούβελα lol

τσέλιγκας είπε...

Σικάγο γίναμε :-)

nosyparker είπε...

Κων/νε, ας πούμε ότι η γάτα δεν είναι πολύ φωτογενής

ερωτοστομάχη, ΟΚ, θα συζητάμε για σένα, τον nahames και τον καφουρούτσο :-Ρ

τσέλιγκα, υπονοΑ΄ς κάτ΄;

γιωργος είπε...

Οπως ήδη θα ξέρεις -μάλλον- λυπάμαι που δεν κατάφερα να σας συνοδέψω μεταμεσονύχτια...Οσο για τη φώτο έφταιγε ο ευρυγώνιος. Η επόμενη θα είναι αποκλειστική και επαγγελματική:)

salvador είπε...

θέλουμε ντοκουμέντα απο την συνευρεση
φωτογραφίες, αποδείξεις απ'οτι καταναλώσατε
σκέψεις,λέξεις,πατημασιές

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Πόσο απλό τελικά είναι να έρθεις κοντά με έναν άνθρωπο και να του χαρίσεις ένα ζεστό αληθινό χαμόγελο ε; Ωραίοι τέτοιοι άνθρωποι!

Το σημερινό δικό μου χαμόγελο που σου υποσχέθηκα στο blog σου το χαρίζω εδώ, στο δικό σου!
:)))

kafouroutsos είπε...

Ως Ηλιακό Σύστημα συνήθως εννοείται ο Ήλιος με τους οκτώ πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Αν θα θέλαμε να είμαστε ακριβείς όμως, θα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας και πολλά άλλα σώματα που υπάρχουν μέσα στο πεδίο βαρύτητας του Ήλιου, όπως τους αστεροειδείς, τους κομήτες, τους Κενταύρους, τα σώματα της Ζώνης του Kuiper και τα σώματα του Νέφους του Oort

nosyparker είπε...

axenbax, αν μας συνόδευες, θα μας έκανες χαλάστρα με τα τεκνά ;-)

salvador, ας κρατήσουμε και κάτι για τον εαυτό μας.

tertuliano, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας, φτάνει να γυρίσουμε να τους κοιτάξουμε.

καφουρούτσε, συμφωνώ. Ως γνωστόν, οι αστέρες στους γαλαξίες κινούνται στο συνολικό πεδίο βαρύτητας που δημιουργούν οι ίδιοι (αυτοσυνεπές δυναμικό σύστημα). Πρόκειται για ένα μη ολοκληρώσιμο δυναμικό σύστημα στο οποίο η οργανωμένη κίνηση εναλλάσσεται με ασθενώς χαοτική κίνηση. Σε αυτοσυνεπή μοντέλα που δημιουργούνται με προσομοιώσεις Ν-σωμάτων εντοπίζονται οι αστέρες που διαγράφουν χαοτικές κινήσεις και διαχωρίζονται από εκείνους που διαγράφουν οργανωμένες κινήσεις. Τόσο οι οργανωμένες όσο και οι χαοτικές κινήσεις δημιουργούν κύματα πυκνότητας που διαδίδονται εν γένει κυκλικά. Οι χαοτικές κινήσεις έχουν την τάση να διασπείρουν τα κύματα πυκνότητας προς μία κατανομή ομοιόμορφη κυκλικά (ή σφαιρικά). Ορισμένες οργανωμένες τροχιές δημιουργούν μη γραμμικά κύματα πυκνότητας που, αντί να διασπείρονται, διαμορφώνουν εντοπισμένους σχηματισμούς ταλαντωτών κοινής συχνότητας. Οι εντοπισμένοι αυτοί ταλαντούμενοι σχηματισμοί ονομάζονται «πνοές» και είναι υπεύθυνοι για την μορφολογία των γαλαξιών. Χικ! :-Ρ

leila είπε...

ειναι τοσο γλυκο να βρίσκεις ανθρώπους τόσο ομορφους στην ψυχή, και να το μοιράζεσαι.. ο κοσμος ειναι μικρος.. και πιστεύω οτι ελκουμε στη ζωή μας ψυχές παρόμοιες με τη δική μας και ανθρώπους που σκέφτονται με τον ιδιο τρόπο ή συμπληρώνουν τις σκέψεις μας με τον τρόπο τους!

αμμος είπε...

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια κινητοποίηση στην μπλογκόσφαιρα με θέμα το εθνικό σύστημα υγείας και με αφορμή το θάνατο της μπλόγκερ Αμαλίας Καλυβίνου. Προωθώ το ενημερωτικό κείμενο:

"Σχετικά με την κινητοποίηση της Παρασκευής για την Αμαλία, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, όλοι οι bloggers θα ανεβάσουμε ένα post με τον κοινό τίτλο "Για την Αμαλία".
β) Το τελικό κείμενο που θα αποσταλλεί με e-mail σε υπουργεία, αρμόδιους φορείς, κλπ έχει ήδη αναρτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει και να το δημοσιεύσει (όχι πρίν την Παρασκευή). Επίσης θα βρείτε λίστες με links, μεταφρασμένα κείμενα και δελτία τύπου.
γ) Έχει ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο Για την Αμαλία. Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.

Σας ευχαριστούμε."

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το μπλογκ του Helix Nebulae http://yperoptix.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

είδες; απίστευτες δεν είναι οι μπλογκ-ο-γνωριμίες νόζυ; :-P

lo-li είπε...

AKOY KΛΑΝΕΙΣ! Τς τς καθηγήτρια γυναίκα δε ντρεπόσασστε λίγο...χιχι:-)

Ανώνυμος είπε...

Λέει μια παροιμία «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι». Και μια εκδρομή, ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και ένα ξεφάντωμα είναι οι αφορμές για να ζήσεις όπως εσύ αποφασίζεις. Είναι τυχεροί και χαρισματικοί, όσοι καταφέρνουν να έχουν καλούς φίλους, περισσότερο τυχεροί αν μπορούν να είναι μαζί. Να τους κοιτάς και με την πρώτη ματιά να τους κερδίζεις και να σε κερδίζουν. Όλα είναι μέσα μας. Αν μπορείς Νόζυ να βγάλεις σε κάποιον χαρά και διασκέδαση, σημαίνει ότι τη δημιουργείς εσύ. Είσαι κι εσύ κομμάτι του όμορφου που έζησες και σε συνάρπασε. Άρα λοιπόν το να λες ότι έζησες με έναν όμορφο άνθρωπο που σου μοιάζει είναι κατάκτηση και μπράβο σου.

nosyparker είπε...

leila, ναι σου λέω! Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι :-D

keimgreek, δεν είναι όλες οι μπλογκοσυναντήσεις εποικοδομητικές.

lo-li, έχω δηλώσει αναίσχυντη σε άπειρα ποστ :-Ρ

βασίλη, μη μου λες τέτοια, γιατί είμαι πολύ ευσυγκίνητη και θα με ξαναπάρουν τα ζουμιά. Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :-)

Ανώνυμος είπε...

an itane oles epikodomoitikes, tote de 8a ektimusame tin axia tus ;-p

τσέλιγκας είπε...

Όχι νόζι, τα πράγματα είναι πιο απλά από κάθε άλλη φορά :-)

Charty είπε...

Περάσαμε όντως πολύ ωραία αν και δεν σε κόβω να ξανάρχεσαι!-)
Επίσης αν νιώθεις πως κάτι έχεις ξεχάσει(το μόνο σίγουρο!)μην διστάσεις!Ρώτα με οτι θες!
Φιλάκιααα!!!

(Ήταν ανάγκη να είμαι κάτω απο τον τσέλιγκα???????????????????)

nosyparker είπε...

Καλή μου Ιουλία :-D
εγώ να ρωτήσω, εσύ θα θυμάσαι;

Επίσης, όταν έρθεις πάνω, θα ετοιμάζεσαι πιο γρήγορα; Θα κοιμάσαι λιγότερο; Θα τρως τόσο πολύ; Θα παίρνεις στο κρεβάτι αγκαλιά τη Ζήνα και τον Ράμσυ; Θα ροχαλίζεις;

:-ΡΡΡ