Σύρος



Κάθομαι μόνη στο μπαλκόνι κι αγναντεύω τη θέα στο λιμάνι. Παίρνω χαρτί και στυλό κι όπου με βγάλει. Τρεις μέρες τώρα έχουμε φάει την Ερμούπολη με το κουτάλι. Το χρώμα αυτό το νησιώτικο και κοσμοπολίτικο συνάμα πολύ μου έχει λείψει. Το μέρος ίδιο κι απαράλλαχτο όπως το άφησα πριν 15 χρόνια, μόνο που αυτή τη φορά με συνοδεύουν γνώριμα πρόσωπα στα τσιπουράδικα και στα μπαράκια της πλατείας. Ρυθμοί χαλαροί, ράθυμοι, οι γυναίκες στυλάτες κι απλές, χωρίς ίχνος επιτήδευσης.

Από χθες έχουμε μαζί μας ένα κουτάβι. Το βρήκαμε παρατημένο το πρωί κι η Α θέλησε να το υιοθετήσει. Είναι ένα μαύρο λυκάκι και το βαφτίσαμε Σύρα.

Τρώω πολύ, πίνω περισσότερο και κοιμάμαι ατελείωτα. Η απόλυτη χαλάρωση. Περνάω όμορφα. Σχεδιάζουμε ημερήσιες εκδρομές σε Μύκονο, Αμοργό και Κύθνο. Με παρηγορεί και μ’ ανακουφίζει η σκέψη πως πίσω υπάρχει κάποιος που με σκέφτεται κι ανυπομονεί να γυρίσω. Είχα καιρό να λείψω σε κάποιον. Πάει καιρός από τότε που δεν άντεχα να περάσω μόνη το βράδυ στο μπαλκόνι παρέα με τις σκέψεις μου. Μα τώρα δες, το επιδιώκω. Κι ας πεθύμησα τη μυρωδιά του και το βάρος του κορμιού του πλάι μου. Τον ξέρω λίγο μόνο, γι αυτό και δε βιάζομαι να γυρίσω. Λίγες μέρες ακόμη...

Χθες περπάτησα μέχρι την Άνω Χώρα. Φωτογράφισα σπίτια, σοκάκια και γάτες. Μίλησα με τις γυναίκες στα σκαλοπάτια και στις αυλές. Φιλόξενος κόσμος κι ευγενικός. Έφτασα ως την εκκλησία στην κορυφή, μπήκα μέσα και προσευχήθηκα. Είχα τρία χρόνια να προσευχηθώ, δεν είχα νιώσει μέχρι τώρα την ανάγκη. Όμως χθες θέλησα να πω ένα ευχαριστώ για όλα όσα έχω, σαν να ήμουν κατά κάποιο τρόπο ευλογημένη. Στην επιστροφή πήρα τα παπούτσια στο χέρι και κατηφόρισα ξυπόλυτη το σούρουπο.

8 σχόλια:

itelli είπε...

Καλά τα λες. "Στεναχωριόμουν που δεν είχα παπούτσια, μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε πόδια".

Καλή συνέχεια. Κ... στείλ'του κανα μνμ του ανθρώπου... Έχει που εχει ζέστα, μην τον αποτελειώσεις...

Alkyoni είπε...

μ αρέσει όταν περνάω από δω να βλέπω/διαβάζω πως περνάς καλά,πως είσαι καλά
φιλιά γατούλι
:)

βασίλης είπε...

Μπράβο σας που περνάτε καλά, στις Κυκλάδες. Και το λες χωρίς οίκτο. Ζηλεύω.. όμως "θάρθει άσπρη μέρα και για μας". Όχι για μας δεν θα περιμένει κάποιος πίσω, αλλά δεν μας χαλάει κιόλας αυτό, βρίσκουμε εκεί.
Μακάρι να περνάς πάντα έτσι τα καλοκαίρια και όχι μόνο, ελεύθερα, ευαίσθητα και πάντα με ερωτική διάθεση, για εκείνον που σε σκέφτεται κι ας μην είναι κοντά.

lo-li είπε...

Tι ωραια τι ωραία:-D
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ! χαχαχα

γιωργος είπε...

Έτσι απλά, έτσι όμορφα...

H.Constantinos είπε...

Χαίρομαι που περνάς καλά. Αψογα, λέμε!

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

να περνας καλα, γατουλα...
φιλι!

sorry_girl είπε...

Μην ξεχάσεις να πας Αμοργό!
Φιλιά!