Ένας χρόνος Curiosity


Photo by miss_pupik

Τελικά δεν ξέρω κατά πόσο η περιέργεια σκότωσε την εφτάψυχη γάτα, πάντως σίγουρα την κούρασε. Πάει ένας χρόνος ακριβώς από τότε που ξεκίνησε αυτό το blog εντελώς πειραματικά, μετά από παρότρυνση ενός φίλου. Η αλήθεια είναι ότι το διασκέδασα πολύ. Ανακάλυψα ότι μπορώ να γράφω και να εκφράζω συναισθήματα, αν και πολλές φορές -ποιητική αδεία- το παράκανα λίγο. Διαπίστωσα ότι μέσω blogs μπορείς να γνωρίσεις κόσμο και μάλιστα αξιόλογα άτομα, με κάποια από τα οποία θα ήθελες να κρατήσεις επαφή ή ακόμα και ν’ αναπτύξεις δεσμούς φιλίας. Το blog αυτό μου έκανε παρέα σε στιγμές μοναξιάς και με βοήθησε να κλείσω τις πληγές μου. Κατά κάποιο τρόπο του οφείλω ευγνωμοσύνη και μου είναι πολύτιμο. Δεν ξέρω αν θέλω να το συνεχίσω, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος, ίσως ούτε και διάθεση.

Πέρσι τέτοιον καιρό ξεκίνησα γράφοντας το πρώτο μου post (το οποίο έμελε να αυτοκαταστραφεί) αναφερόμενη στο τότε καινούριο μου σχολείο. Ξεκίνησα με ενθουσιασμό και υπέρμετρο ζήλο την περασμένη σχολική χρονιά, για να καταλήξω δυστυχώς σε μιζέρια, απογοήτευση και απαισιοδοξία. Γιατί το συγκεκριμένο σχολικό περιβάλλον ήταν σάπιο. Αντί να με γεμίζει χαρά και να μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω, με αποδυνάμωνε συνεχώς και με αποθάρρυνε κάθε μέρα που περνούσε. Ευτυχώς ο καιρός περνάει γρήγορα κι έτσι ο φετινός Σεπτέμβριος με βρήκε σε νέο σχολείο, με νέο κόσμο, ανανεωμένη και με πολύ καλή διάθεση. Ελπίζω σε μια νέα αρχή κι εύχομαι σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. Ίσως να τα ξαναπούμε, ίσως όχι. Ο καιρός θα δείξει. Εξάλλου εμείς οι γάτες αλλάζουμε πολύ συχνά διάθεση.


;-)

20 σχόλια:

zouri1 είπε...

ola καλα.
Νομιζα οτι ηταν παραπανω απο 1 χρονο.Συνεχισε οπως γουσταρεις.

kafouroutsos είπε...

Mporo na grafo ego san nosyparker den tha to katalavei kaneis

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι η διάθεσή σου να παραμείνει πολύ καλή σε όλη τη σχολική (και όχι μόνο) χρονιά.
Να είσαι καλά :)

tsalimi είπε...

Αφού αρχίζεις ανανεωμένη και με καλή διάθεση γιατί να μην συνεχίσεις έτσι; Στο εύχομαι ολόψυχα.

stefanos είπε...

άστα αυτά . . .
θέλουμε απολογισμό
όλα
συν και πλήν

χρόνια πολλά να μείνεις να σε διαβάζουμε
και χαρούμενη σχολική χρονιά
:-)

K-Top είπε...

To μπλογκινγκ δεν είναι καταναγκασμός. Δεν υπάρχει ουσιαστικά αποχορώ, δεν προσχώρησες σε κάτι ποτέ. Ένας χώρος σε ένα σερβερ είναι, τον έχεις να κάθεται και αν αισθανθεις την ανάγκη να γράψεις κάτι το γράφεις. Κάθε μέρα, κάθε μήνα, μία φορά το χρόνο, δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι απλά να σε ευχαριστεί.

Καλά να περνάς!

πρρρρρρρρρρ (για να μιλήσω στη γλώσσα σου :p)

NY ANNA είπε...

Αφού οι γάτες baby αλλάζουν πολύ συχνά διάθεση, ελπίζω να... φυσήξει προς τη σωστή κατεύθυνση!
Love Ua!
(Άστους να λένε... ΟΙ γάτες δεν νοιάζονται anyway!)

ngc7293 (the Helix Nebula) είπε...

τουλάχιστον είσαι γάτα και προσγειώνεσαι πάντα με τα πόδια κάτω. τι να πουμε κι εμείς τα άλλα τετράποδα...

the BluElephant είπε...

:)

Pastaflora είπε...

καλή μου ψιψινέλ,
αφιερώσου στα πράγματα που σε γεμίζουν και σε κάνουν ευτυχισμένη. Πέτα τον πολυχρωμο χαρταετό σου στον ουρανό κι όλα τα άλλα θα'ρθουν μόνα τους! εμείς πάντως θα σε περιμένουμε...

itelli είπε...

ΝΑΙ! ΝΑΙ!!! ΝΑΙ!!!!!!! Δώσε τους κωδικούς σου στον Καφού, κ να γράφει αυτός για σένα!!! LOL LOL LOL!!!!!

Όχι τίποτε, αλλά με το πρώτο ποστ, θα αναγκαστείς να ξαναγράψεις!! :)

Anyhoo, πέρνα εσύ καλά, κ κρατάμε εμείς τη σφαίρα ζωντανή. Ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να φύγει. Εδώ θα είναι αμα θελήσεις ;)

leila είπε...

οντως οι γατες αλλαζουμε διαθεση (και εγω .. γατα! χε χε χε)
αλλα εχουν δικιο οι προλαλησαντες.. οταν θελησεις, το βλογ σου ανοιχτο θα ειναι για να γραφεις.. απλα, να, αν εκφραζεις πολλους, θα στενοχωρηθουν καποιοι που βλεπουν οσα αισθανονται να εκφραζονται μεσω εσου.. εφοσον οι ιδιοι δεν θελουν η δεν μπρουν να το καμουν!
τεσπα καλη σχολικη χρονια και .. νιαου!!

bidibis είπε...

Μην ανησυχείς, έχεις πάθει το σύνδρομο του Σεπτεμβρίου. Το παθαίνουν πολύ όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση ή όσοι βλέπουν ακόμα και στα γεράματά εφιάλτες με τον εαυτό τους να κάθεται στα μαθητικά έδρανα. Το παθαίνω συχνά. Προτείνω θεραπεία μέχρι τον Οκτώβρη με πολλή και καλή καταθλιπτική μουσική. Εγω τέτοιο συνήθως τη βγάζω με nick Drake αλλά φέτος λόγω εκλογών είμαι σε τρελά κέφια.

Α να σε θυμίσω κι ότι ο Devendra Banhart βγάζει νέο δίσκο στις 25 του μήνα, αν δεν το ξέρεις ήδη.

Τελικά τι είσαι μαθήτρια ή καθηγήτρια. Έχω μπερδευτει.

Κουλτουριάρα πάντως είσαι σίγουρα ... και εύχομαι αυτό να μην είναι το τελευταίο σου ποστ διότι ήταν το πρώτο που κατάλαβα "τι ήθελε να πει η ποιήτρια"

Όποιος κουράζεται σταματάει για όσο καιρό θέλει και επανέρχεται όποτε το επιθυμεί. Δε χρειάζονται μαύρα δάκρυα και μελαγχολικοί αποχαιρετισμοί because the blogging is just a game and nothing more. Και επειδή οι γατούλες είναι παιχνιδιάρες χτύπα μου την πόρτα όποτε θες να σου πω, και με την ευκαιρία, τι να ψηφίσεις. Αν είσαι καθηγήτρια γιατί αν είσαι μαθήτρια, άστο καλύτερα :-)

nosyparker είπε...

Βρε λέτε να δώσω τον κωδικό στον καφουρούτσο; :-D

lo-li είπε...

Ναα μαστε κι εμειειεις...ε αργησα λίγο αλλά οκ με δεχεσαι πιστεύω!

ΝΑΑΑ ΖΗΣΕΙΣΣ CURIOSITY ΧΡΟΟΟΟΟΟΝΙΑΑΑΑΑΑ ΜΑΓΙΚΑΑΑΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ "ΘΑ ΡΧΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ"!
χαχαχαχα:-Ρ

ΥΓ: Κι εγώ παραπάνω καιρό νόμιζα ότι το χες

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Χρόνια πολλά κια καλή χρονιά...
Κάνε ότι γουστάρεις αβίαστα.
Η επικοινωνία πάντως ποτέ δεν σκότωσε τη γάτα....

Ανώνυμος είπε...

Kαλα πλλλλλλακα με κανεις;
Πιο μικρη απο μενα εισαι;
Κατα λιγες μερες εστω.

βασίλης είπε...

Κάνε ότι σε ευχαριστεί nosy. Πάρε ανάσες πρώτα και μετά αποφασίζεις.

H.Constantinos είπε...

Εύχομαι χαρούμενη σχολική χρονιά, και χαρούμενο blogging!

Alkyoni είπε...

έλα σταμάτα την πλάκα!!
γύρνα
:/