Cize



Ασυνήθιστα αργοπορημένη και βιαστική, δένω πάνω μου μια φούστα τσιγγάνικη και σανδάλια με κορδέλες και πέτρες σε μια προσπάθεια να εγκλιματιστώ, παλεύω να συγκρατήσω πρόχειρα τα μαλλιά με δυο τσιμπιδάκια κι αφού –γεμάτη ανασφάλεια- αποσπώ ένα κοπλιμέντο, καβαλάω τη μηχανή και ξεκινάμε. Με την αγωνία έφηβης που πάει πρώτη φορά σε συναυλία, μόλις και μετά βίας καταφέρνω να κρύψω εκείνο το πονηρό χαμόγελο, σαν παιδί που έχει κάνει σκανταλιά και την έχει σκαπουλάρει. Δεν ξέρω γιατί, αλλά γυρνώντας απ’ τη Σύρο μόνον αυτή τη διάθεση έχω. Και μ’ αρέσει!

Πλησιάζοντας βλέπουμε το πλήθος να ανηφορίζει. Εισιτήρια δεν έχουμε, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη. Το Θέατρο Δάσους σχεδόν γεμάτο. Πολύς νέος κόσμος, ρομαντική ατμόσφαιρα, όμως θα προτιμούσα να έχει φεγγάρι. Δεν προλαβαίνω να πιω τη μπύρα μου κι η ξυπόλυτη ντίβα ανεβαίνει στη σκηνή. Ξεκινάει γλυκά, νωχελικά, το ακροατήριο αρχικά συγκρατημένο. Η μελωδία με παρασέρνει. Κόκκινα τσουλούφια απ΄τα μαλλιά μου θέλουν να λικνιστούν στους ώμους μου, να με χαϊδέψουν και να με ξεσηκώσουν. Νιώθω ένα χέρι στη μέση μου ζεστό. Τι κρίμα που δεν ξέρω τους στίχους. Πολύ ερωτική γλώσσα.

«Πάμε Πορτογαλλία τα Χριστούγεννα;»
«Πάμε!»

Η ώρα περνάει γρήγορα. Ένα ορχηστρικό για να ξεκουραστεί η Cize και να κάνει ένα τσιγάρο. Η φωνή της αναλλοίωτη, το σώμα της βαρύ, μα το χαμόγελο πάντα εκεί, το πρόσωπο γλυκά μελαγχολικό, να πώς μπορεί μια γυναίκα να είναι όμορφη στα 66! Νέα παιδιά έχουν συγκεντρωθεί στα πλάγια της σκηνής, δειλά, διστακτικά, κουνιούνται στο ρυθμό. Εκείνη με τα χέρια ανοιχτά τα προσκαλεί να πλησιάσουν, τους δείχνει τον ελεύθερο χώρο μπροστά της, "σπάζοντας" τη μέση της μας προτρέπει να χορέψουμε μαζί της. Μερικά κορίτσια τολμούν, κάνουν την αρχή και σιγά σιγά πλήθος από τις κερκίδες σηκώνεται και κατεβαίνει κοντά της. Χρωματιστά μπλουζάκια χορεύουνε, από ψηλά μοιάζουν με κινούμενο κομφετί. Το κέφι έχει ανάψει για τα καλά.

Με την άκρη του ματιού μου πιάνω ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει τη σκηνή από δεξιά. Αντιλαμβάνομαι πως η συναυλία σύντομα τελειώνει. Γαμώτο, όχι από τώρα, όχι ακόμα! Θέλω κι άλλο, όλοι θέλουν κι άλλο. Κάτι λέει στα πορτογαλλέζικα, κυρτώνει τους ώμους υπονοώντας πως είναι γριά. Γελάμε και χειροκροτάμε. Δε χαλάει χατίρι. Δυο τραγούδια ακόμα πριν το τέλος. Sangue de Beirona λικνίζοντας τους γοφούς και Besame Mucho σχεδόν βουρκωμένη. Adieu και φιλιά στον αέρα.

Κατηφορίζουμε ανάλαφρα αργά ενώ μας ακολουθεί μυρωδιά από ψημένο καλαμπόκι. Με μια βότκα στο μπαλκόνι θα κλείσει ακόμα πιο όμορφα η βραδιά. Σ’ ευχαριστώ που ήσουν εκεί μαζί μου. Καληνύχτα.

15 σχόλια:

lo-li είπε...

Ακριβώς τα ίδια συνέβησαν και προχθές εδώ στο θέατρο Πέτρας..(διακτινίστηκα μετά τη συγκέντρωση για την Πάρνηθα στη βουλή) Ε εντάξει μόνο που εγώ είχα για παρέα 4 τρελές!
ΥΓ:Αυτός με το βιολί κι ο σαξοφωνίστας θεοί! Είδες κίνηση;:-Ρ

lo-li είπε...

YΓ2: Απλά νομίζω αν είχε και κάποιον support θα ήταν πολύ καλύτερα

γιωργος είπε...

Μάλλον θα αρχίσω να πηγαίνω ξανά σε συναυλίες...

Sigmataf είπε...

Πολύ όμορφο ρεεεεεεεεεεεεεεε.........

Καπετάνισσα είπε...

Είσαι τυχερό παιδί.
Μουσικές και κύματα να τρέχουν πάνω σου!

NY ANNA είπε...

Ζηλεύω που δεν πρόλαβα...
Εντάξει, είχα λόγους...
Next time.
Είσαι όντως τυχερό παιδί.
Καλησπέρες.

Υ.Γ.
Κι αυτό το Besame Mucho... Με στοιχιώνει από τα παιδικά μου χρόνια. Όταν ο πατέρας μου το έβαζε κι έπαιζε σε κάτι μικρούς τοσοδούλικους δίσκους, πάνω σε ένα παλαιομοδίτικο πικάπ. Όμορφα...

H.Constantinos είπε...

Μερικές φορές μου φαίνεται κρίμα που δεν πήγαινα ποτέ, ούτε και πηγαίνω ποτέ σε συναυλίες...

dodo είπε...

Έτσι όπως το περιγράφεις, ζήλεψα λίγο...

leila είπε...

φοβερη προσωπικοτητα..
καλα εκανες που πηγες, εγω δεν τα καταφερα..
μοναδικη εμπειρεια πιστευω και λιγα λεω..

βασίλης είπε...

Περνάς καλά nosy, ωραίες αυτές οι συναυλίες, αν έχεις και καλή παρέα μια χαρά είναι

γιώργος είπε...

τυχερή!!!

την καληνύχτα μου...

Ανώνυμος είπε...

oraios endymatologikos kodikas!

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

;)

χαρηκα!
φιλι...

Μαύρος Γάτος είπε...

Απαίσια γλώσσα τα Πορτογαλέζικα, υπέροχη η Λισσαβώνα, ακόμα πιό υπέροχη η Σεζάρια και τα τραγου΄δια της! Πώς γίνεται;

Σ;))))

Erwtas Stomaxhs είπε...

lol ωραία ανταπόκριση ;-)