κάθαρση


Photo by rockerdem


Ντουζ. Καυτό νερό να τρέχει πάνω μου και το δέρμα να κοκκινίζει. Ατμοί Αποπνικτικοί. Ατμόσφαιρα Ασφυκτική. Η ανάσα βγαίνει με δυσκολία. Εικόνες στη μπανιέρα σαν από ταινία, ξυράφια στους καρπούς και το αίμα να ρέει κινηματογραφικά. Θέλω να λιώσω και να με παρασύρει η αποχέτευση. Αυτός ο πόνος στην αριστερή ωμοπλάτη επανήλθε. Αισθάνομαι την ανάγκη να απομονωθώ. Είδα... Ένιωσα... Άκουσα... Είπα... Αντιλαμβάνομαι περισσότερα απ’ όσα σου δείχνω. Το παιχνίδι δεν είναι επί ίσοις όροις και το ξέρεις. Αναρωτιέσαι σε ποιον απ’ όλους απευθύνομαι; Σε σένα μιλάω. Εσένα που διαβάζεις και καταλαβαίνεις. Λένε πως η αλήθεια είναι υποκειμενική. Αλήθεια είναι! Εγώ βλέπω μόνο τη δική μου αλήθεια. Αυτή που θέλω, αυτή που με βολεύει. Η δική σου ποια είναι;


Τέρμα τα γκάζια πάλι απόψε και ρακόμελα. Κι ένα φεγγάρι 3/4 να με καταδιώκει από ψηλά. Με ξέρεις; Νομίζεις στ’ αλήθεια πως με ξέρεις; Ή βλέπεις απλά αυτό που θα ήθελες να είμαι; Κάτι μέσα μου θέλει να βγει, ν’ αναστηθεί. (Ανα) Γέννηση = Πόνος. Δεν πονάς μόνο εσύ, πονάω κι εγώ. Μα δεν τον χρησιμοποιώ. Μπορώ να σε χειραγωγήσω. Μα δε θα ήμουν ο εαυτός μου τότε. Προτιμώ να είμαι ΕΓΩ. Κομμάτια... χίλια δυο. Μορφές και λόγια. Μουσικές, βήματα, χρώματα και σχήματα. Κάποιος μου μίλησε για γρανάζια. Το δικό μου μάλλον σκούριασε και χάλασε. Σε παρακαλώ, φτιάξε με! Θέλω να γίνω Όμορφος Άνθρωπος.



Photo by PAtScHWOrK


* σ' ευχαριστώ που μου έδωσες μια αφορμή για να μη σταματήσω




16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nice post but... νομιζω οτι δεν ειναι ο σωστος τροπος, δεν υπαρχει τροπος
Τελειο τραγουδι

itelli είπε...

Οι αλήθειες είναι πολλές. Μα ποια απ'όλες να διαλέξω; Οι δικές μου αλήθειες είναι ένα κράμα των υπολοίπων... Κ η δικιά μου...;

Δες τον εαυτό σου όπως είναι, κ χαμογέλα όταν οι άλλοι νομίζουν, ή σου λένε πως σε ξέρουν. Είσαι όμορφος άνθρωπος, ούτως ή άλλως.

pythia είπε...

θερμές ευχές για Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα και ομορφφιές γενικά!

Queerdom είπε...

Η ομορφιά έχει υπερτιμηθεί..

Ανώνυμος είπε...

(Αν δεν ειναι ακομα ενα κειμενο.. ) Εσενα τι, ποιος, ποιοι, ποια .. σε κατεστρεψε; Γιατι εγω ειμαι καταστραμενος.. Δεν εχει σημασια γιατι.. Δεν εχει σημασια ποια, ποιοι, τι .. Δεν εχει σημασια.. Εχει σημασια ΜΟΝΟ το αποτελεσμα.. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Δεν υπαρχει εσωτερικο, μονο μια φατσα και αυτη σημαδεμενη πλεον.. Γι αυτη υπαρχει γιατρος, θα με φτιαξει καποια στιγμη.. Αλλα για το μεσα μονο Αυτος Που Αναστανεται σε λιγες ωρες.. Κανεις αλλος.. Δεν πιστευω κανενα, δεν νιωθω κανεναν, δεν ακουω κανεναν ...

και οπως λεει και ο Μαζω ... (8)Ανηκω σε μενα, και στα ονειρα μου, δεν θελω ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ(8)

Καλη Ανασταση!! Στα Παντα Και Για Παντα!

ΚΑλησπερα σας. Γιωργος.

nosyparker είπε...

under control, κι όμως υπάρχει τρόπος! Το γράφεις, το συζητάς, το βγάζεις προς τα έξω, μ' άλλα λόγια το ξορκίζεις και σου φεύγει. Φτάνει μόνο να μην το χρησιμοποιείς.

itelli, πουλλλάκι μου, είδες να κάνω και τίποτ΄ άλλο εκτός από το να χαμογελάω; :-)

πυθία, θα κρατήσω μόνο τις ομορφιές, ευχαριστώ.

queerdom, η εξωτερική ομορφιά ίσως και να έχει υπερτιμηθεί, η εσωτερική ομορφιά όχι!

Γιώργο, ο καθένας βλέπει και καταλαβαίνει ό,τι θέλει. Αυτό που πήρες από το post είναι η δική σου αλήθεια. Δεν έγραψα πουθενά ότι είμαι κατεστραμμένη, απλά ότι κάποιο γρανάζι μου χάλασε. Θα το φτιάξω όμως, για μένα έχει σημασία το ότι το αντιλήφθηκα έγκαιρα, κι ας ήταν και με πόνο. Και λυπάμαι που σου το χαλάω, αλλά δεν πιστεύω σε καμία ανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση

κι όπως αναστήθηκε ο Χριστός, έτσι να αναστηθεί κάθε

ελπίδα, όνειρο,ανάσα και θέληση που "σταυρώθηκε" άδικα...

Τέρμα τα γκάζια μικρή μου ....

zouri1 είπε...

μη φας πολυ.Πιες μονο...Καλες γιορτες

Ανώνυμος είπε...

Nα πιστεύεις στον άνθρωπο που αγαπάς... Και όπως είπε και η αναστασία...οτι σταυρώνεται άδικα μπορεί να αναστηθεί... με το ονειρο , με την ελπίδα και την ανάσα μέσα στην ζωή σου.

Χρόνια Πολλά

nosyparker είπε...

Κι αν δεν αγαπάς;
:-/

Ανώνυμος είπε...

1) Ακριβώς τότε αποδεικνύεις ότι έχεις περάσει τα όρια σου και δεν έπαιξες σωστά.
2)Τελικά αυτό που θα έχει σημασία είναι ο χαμένος να καταλάβει τελικά πως είναι κερδισμένος.
3) Χάνοντας... κερδίζεις.
4) Καλή συνέχεια και πάντα κερδισμένη...

Ανώνυμος είπε...

5)Η καρδιά σου πλάστηκε για να αγαπά

nosyparker είπε...

Ανώνυμε, το 5 ήταν ό,τι πιο ωραίο άκουσα προσφάτως μαζί με μια ευχή για το Πάσχα. Ευχαριστώ.

Unknown είπε...

Νομίζω ότι είμαστε στα ίδια. Νομίζω ότι αντιλαμβάνομαι τα κλεισίματα ματιού σου.
Νομίζω....
Μπορεί να κάνω και λάθος.
Καλή εβδομάδα, nosy!

Ανώνυμος είπε...

κι ομως .. μεσα απο το γραπτο σου ειναι σαν να αναφερεσαι σε καποιο αλλο προσωπο. Ισως να ειναι στην αλλη παρουσια που στεκεται απεναντι απο τον καθρεπτη σου, ισως παλι σε καποιον αλλον. οποτε και εσυ περιμενεις τον δικο σου μαστορα, την δικη σου Ανασταση.. Οποιας μορφης η προσωπικοτητας και αν ειναι αυτη

Αλλα και παλι, οπως ειπες.. "Με ξέρεις; Νομίζεις στ’ αλήθεια πως με ξέρεις; Ή βλέπεις απλά αυτό που θα ήθελες να είμαι;" Εμεις διαβαζουμε και απλα νιωθουμε συναισθηματα επανω σε μια οθονη. Οχι επανω σε μια ματια, οσο κουρασμενη και να ειναι αυτη. Και αυτη λεει ΠΑΝΤΑ την αληθεια, ενω η οθονη σχεδον ποτε ;-)

Καλησπερα σας. Γιωργος.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι όμορφος άνθρωπος...Αλλιώς δεν θα έγραφες έτσι. Συνέχισε, μη σταματάς!