Αγαπημένο μου ημερολόγιο

Ναι, ημερολόγιο! Αφού αυτό είσαι τελικά. Μου πήρε μήνες να το συνειδητοποιήσω. Στην ουσία, αυτό το blog δε διαφέρει και πολύ από κείνο το παλιό τετράδιο με τα σκιουράκια που το φυλούσα σαν κόρη οφθαλμού και το έκρυβα κάτω απ’ το στρώμα ή κάτω από στοίβες βιβλίων στο συρτάρι μην τυχόν και τ’ ανακαλύψουν, μην τύχει και το διαβάσει κανείς, μη μάθουν τι σκέφτομαι, τι νιώθω, τι ελπίζω, τι φοβάμαι. Μου πήρε κάμποσα χρόνια να μάθω να μη φοβάμαι να εκτίθεμαι, να λέω την αλήθεια, να φανερώνω τις πιο κρυφές μου σκέψεις κι επιθυμίες. Για δες τώρα τι καλά! Σου γράφω κάθε μέρα σχεδόν και σ’ αφήνω ανοιχτό να σε διαβάζουν. Μεγαλώνω κι ωριμάζω. Και δε φοβάμαι.

Ξύπνησα σήμερα νωρίς και πήρα το λεωφορείο για το κέντρο. Μέρα ηλιόλουστη με τη μουσική στ’ αυτιά κι ένα μισό χαμόγελο καρφωμένο στο πρόσωπο. Είχα στο μυαλό μου να πάρω κάποια δώρα. Θυμήθηκα την τελευταία φορά που πήρα σε κάποιον κάτι ξεχωριστό και πόνεσα λιγάκι. Ένα μικρό τσιμπηματάκι στην καρδιά κι έφυγε το χαμόγελο για λίγο. Δεν τα γιατρεύει όλα ο χρόνος τελικά. Ένας χρόνος πάει ακριβώς. Πόση ενέργεια είχα βάλει για να βρω αυτόν τον αναπτήρα! "Να ‘ναι μοναδικός όπως κι εσύ" σκεφτόμουν κι ας ήταν δυσανάλογα ακριβός για το μεγεθός του. Λίγους μήνες μετά έκοψες το κάπνισμα. Ας είναι...

Σήμερα έψαξα να βρω κάτι για έναν μικρό μου φίλο. Μικρός, μα με μεγάλη καρδιά. Πώς να διαλέξεις κάτι ξεχωριστό για κάποιον που ξέρεις τόσο λίγο; Συχνά έχω την αίσθηση ότι εγώ χαίρομαι περισσότερο με τα δώρα που παίρνω για τους άλλους. Μακάρι κι αυτοί όταν τ’ ανοίγουν να νιώθουν έστω το ένα δέκατο απ’ τη χαρά μου. Γύρισα σπίτι και το τύλιξα προσεκτικά με χαρτί καφέ και τυρκουάζ, έβαλα μέσα και μικρές μικρές εκπλήξεις. Αν μπορούσα θα ‘βαζα και ζαχαρωτά, λουλούδια, αρώματα, αγκαλιές, φιλιά, μπαλόνια, πασχαλίτσες και πεταλούδες. Να ‘ναι η ζωή του γλυκιά και γεμάτη.

Ύστερα πήγα μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα. Φυσούσε μανιασμένα, μα έβγαλα φωτογραφίες.



11 σχόλια:

Νίνα είπε...

ετσι ειναι..ημερολογια γραφουμε..
Και το ονειρο μας γινεται πραγματικοτητα..το ημερολογιο με τα σκιουρακια αποκτα φωνη και μιλαει..=)
Ζηλευω υπεροχη η θάλασσαη τρικυμισμενη...

stefanos είπε...

η ζωή μας μέσα σε ένα τετράδιο
έχεις το κουράγιο και την βγάζεις
και σου βγαίνει όμορφα

συνέχισε έτσι nosy
και μη σπαταλιέσαι γλυκιά μου
κάντο γιατί σου αρέσει
και όχι γιατί έτσι νομίζεις ότι πρέπει να γίνει

σαγαπάμε
:-)

Pastaflora είπε...

συχνά έχω αναρωτηθεί αν το blogging αποτελεί ένα είδος ριάλιτι κι αυτό.

H.Constantinos είπε...

Είσαι ευαίσθητη ψυχή... Μου αρέσει αυτό. Πολύ.

dodo είπε...

"Δεν τα γιατρεύει όλα ο χρόνος τελικά".

Απλώς, μαθαίνουμε να ζούμε με τις απουσίες...

lo-li είπε...

"Συχνά έχω την αίσθηση ότι εγώ χαίρομαι περισσότερο με τα δώρα που παίρνω για τους άλλους". Ακριβώς το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ όταν παίρνω δώρα και με δουλεύουν! Δε ξέρω, σε βλέπω μια χαρά και χάρηκα:-)
ΩΩΩ άντε σ αφήνω να πάω να πάρω την αντιβίωση γιατί παραλίγο να την ξεχάσω!

Leigh-Cheri είπε...

Μάλλον πρέπει να μάθουμε να ζούμε την κάθε στιγμή απλά ως στιγμή. Να την ευχαριστιόμαστε ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί μετά.
Ας το κοψε το κάπνισμα εκείνος. Τώρα σημασία έχει ο νέος σου μικρός φίλος κι η χαρά που σου δίνει η σκέψη σου γι` αυτόν. Αύριο μπορεί να είσ` αλλού ξανά.
Έτσι πάει. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό:-)

nosyparker είπε...

Νίνα, η θάλασσα είναι πανέμορφη όπως και να 'ναι.

Στέφανε, όσο μεγαλώνω, κάνω όλο και περισσότερο αυτό που θέλω και λιγότερο αυτό που πρέπει.

pastaflora, δεν ξέρω τι είναι το blogging γι άλλους, για μένα είναι άριστη μορφή ψυχοθεραπείας. ;-)

Κων/νε, πες μου κάτι που δε σ' αρέσει :-P

dodos, φτάνει να μην είναι όλη μας η ζωή μια μεγάλη απουσία.

lo-li, μην ψαρώνεις καλέ, πάντα καλά είμαι, ρώτα όποιον θες. Απλά τελευταία έχω πολλά ups and downs.

leigh-cheri, δεν έχεις κι άδικο. Οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές κι όλη μας η ζωή αποτελείται από πολλές μικρές στιγμές. Μια ολόκληρη μέρα και βάλε... ζούσα το δίλημμα της επιλογής του δώρου, της αγωνίας του αν θα του αρέσει μέχρι να το παραδώσω και της αμφιβολίας αν πραγματικά του άρεσε όσο έδειξε ή αν ήταν απλά ευγενικός. LOL Είμαι εντελώς βλαμμένο ε; :-D (YΓ-> τους αντέγραψα κι εγώ τους kulture shock)

fish eye είπε...

ημερολογιο ειναι..αλλα το πιο τρυφερο,ευαισθητο,παιχνιδιαρικο..το πιο επικοινωνιακο..φιλια..

Ανώνυμος είπε...

Congratulations. Nice site you have here. Is Istanbul in Greece or Turkey? Answer immediately.

nosyparker είπε...

Δε μας χέζεις ρε alvaro; Άνοιξε κάνα χάρτη. Μου θες και immediately! (na)= φάσκελο