Big Mouth Strikes Again



Έχω ένα μεγάλο ελάτωμα. Δηλαδή πολλά έχω, αλλά αυτό μ’ ενοχλεί ιδιαίτερα. Αναρωτιέστε τι είναι; Έχω μεγάλο στόμα ρε γαμώτο! Μιλάω πολύ. Και δεν εννοώ ότι φλυαρώ (αν και το κάνω κι αυτό, αλλά προσπαθώ να το ελέγχω). Όχι! Όταν λέω μιλάω πολύ, εννοώ ότι το ανοίγω το ρημάδι σε λάθος στιγμές και λέω πράγματα που δεν πρέπει. Το κάνω συνέχεια. Με το που αμολάω την κοτσάνα, καταλαβαίνω αμέσως ότι έπρεπε να το είχα βουλώσει. Μα έλα που είναι ήδη αργά... Αφού πρώτα μιλάω και μετά σκέφτομαι, καλά να πάθω.

Έχω βγει πολύ ζημιωμένη απ’ αυτήν την κατάσταση. Πολλές φορές. Αλλά μυαλό δε βάζω. Σαν κατάρα είναι. Διώχνω ανθρώπους από δίπλα μου επειδή πολύ απλά δεν έχω μάθει να το ράβω. Όχι, ξαναλέω, εγώ αυτό που θέλω να πω, θα το πω. Λες και θα σκάσω αν δεν το βγάλω προς τα έξω.

Κι έχω και τον κάθε μαλάκα να μου λέει ότι οι άντρες εκτιμούν την ειλικρίνεια. Λάθος! Σ’ εκτιμούν αν τους πεις όσα θέλουνε ν’ ακούσουν. Σου λέει ο άλλος π.χ. μετά το σεξ: "Πωωωω τέλεια ήτανε!" Εδώ εγώ αν δεν συμφωνώ, μπορώ να κάνω μια υποχώρηση -από ευγένεια- και να μην απαντήσω. Σιωπή μερικών δευτερολέπτων, τουμπεκί λέμε. Συνεχίζει εκείνος (εεεε μα τα θέλει ο κώλος του): "Γιατί δε μιλάς; Δε σου άρεσε;" Ε τι να του πεις τώρα του βλήματος; "Τι δε κατάλαβες μωρό μου; Τίποτα; Ε κι εγώ το ίδιο!" Ψέματα πάντως εγώ δε λέω, το ‘παμε.
Άλλη ερώτηση κρίσως τώρα: "Πόσους είχες πριν από μένα;" Νεκρική σιγή πλανάται στο χώρο.... Αυτός εκεί να επιμένει: "Ε πόσοι ήτανε; 3; 4; 5;" Και με μια απορία στο βλέμμα κιόλας. "Τι; Έχεις πάει με περισσότερους; Μη μου πεις ότι είναι διψήφιος!" Ε δεν κρατιέμαι και απαντώ: "Μωρό μου διψήφιος είναι το 10, διψήφιος και το 99!" Εκεί το βουλώνει. Ή απλά ντύνεται και φεύγει.

Μην ξεχάσω ν’ αναφέρω και το κόλημα που τρώνε με το μέγεθος. "Μα γιατί αγάπη μου δεν εκτιμάς την ειλικρίνειά μου; Εσύ δε με ρώτησες κι επέμενες να σου πω την αλήθεια; Κοπλιμέντα ήθελες; Ε ας μου το ‘λεγες να το ξέρω". Σε λίγες μέρες λοιπόν (και πολύ κράτησε) ο τύπος την έχει κάνει με λοξά. Αφού θα σ’ έχει φορτώσει με όλα τα κόμπλεξ του πρώτα. Και να πεις ότι δεν έχω τακτ! Μα... με το γάντι τους το σερβίρω. "Έχω δει και μεγαλύτερα λέμε!"

Πάμε στις γυναικείες σχέσεις τώρα. Εδώ όλα κι όλα, σκόντο δεν κάνω. Τα λέω όλα όπως τα αισθάνομαι. Διότι τι σόι φίλη είμαι, άμα σου χαϊδεύω τ΄ αυτιά; Το ίδιο θέλω κι εγώ από τις φίλες μου, να μου λένε την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος. Της λες της αλληνής πως έχεις βάσιμες υποψίες ότι ο γκόμενός της τσιλιμπουρδίζει με άλλη. Κι αυτή τι κάνει; Αντί να το ψάξει, αρχίζει και βγάζει νύχια (όχι σ’ αυτόν, αλλά σε σένα- δηλαδή σε μένα, γιατί για μένα πρόκειται). Και αρχίζει τα υστερικά του τύπου: "με ζηλέυεις, και το βλέπω εγώ πώς τον κοιτάς" και δε συμμαζεύεται... Άντε βγάλε άκρη.

Άλλο παράδειγμα: Πάμε μαζί στα μαγαζιά για ψώνια. Προβάρει κάτι που την κάνει σαν τη Μαρίζα Κωχ. "Πώς με δείχνει;" ρωτάει. Τι να πεις τώρα; Αφού μπροστά στον καθρέφτη στέκεται. Μάτια έχεις, καλή μου, δε βλέπεις; "Εεεε σε παχαίνει λίγο" απαντώ όσο πιο μειλίχια μπορώ. Αυτή με σφάζει με το βλέμμα. Outch! That hurt… Ε πάρ’ το μαρή αφού νομίζεις ότι είσαι η Κλώντια Σίφερ! Τι τη θες τη γνώμη μου; Και φυσικά θα το αγοράσει, γιατί κάπου μέσα της πιστεύει ότι την κάνει θεά και ότι δεν της το λες επειδή ζηλεύεις κι αύριο θα πας να το αγοράσεις εσύ.

Λοιπόν κομμένη η πλάκα τώρα, αρκετά γελάσαμε.

Τελικά με κείνα και με τ’ άλλα, φοβάμαι να τ’ ανοίξω το ρημάδι. Όμως αφού κανείς δε θέλει ν’ ακούσει, τότε τι ρωτάνε; Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε; Τι σόι σχέσεις έχουμε αν δεν μπορούμε να πούμε αυτό που σκεφτόμαστε; Και γιατί να μην μπορεί ο άλλος να δεχτεί την αλήθεια; Βαυκαλιζόμαστε μια ζωή και πού μας βγάζει; Εγώ θέλω να μου λένε πάντα την αλήθεια. Κι ας πονάει. Κι όμως οι άλλοι κρίνουν εξ ιδίων τ΄αλλότρια και μου λένε ψέματα κι εμένα. Επειδή νομίζουν πως ψέματα θέλω ν’ ακούσω.

"Ψέματα, ψέματα, πες το κι ας είναι ψέμα..." ???

Προσωπικά, προτιμώ το άλλο:

"Στο δικό σου βορρά, άλλη μια φορά
μες το χιόνι βουλιάζω για σένα
Μα στο λέω ξανά, σου φωνάζω ξανά
η αλήθεια σου μοιάζει με ψέμα, ψέμα, ψέμα..."


18 σχόλια:

Unknown είπε...

Πες τα κοπελάρα μου
Έτσι χύμα και τσουβαλάτα, όπως τους πρέπει.

Γιατί το Α θα πρέπει να είναι Α και όχι Β ή μπορεί και Γ αλλά όμως το Δ θα ήθελε να απαντήσεις για να ταξιδεύει στην κοσμάρα του.
Α είναι μωρέ, ολοκάθαρο κι αν του αρέσει, ας μη ρώταγε στην τελική...

Elemental_Nausea είπε...

Αυτό το ελλάτωμα, προτέρημα να το πω το έχω και εγώ. Πλεον πιστεύω πως η ειλικρίνεια στις μέρες μας θεωρείται "κακία". Όλοι μάλλον έχουν ανάγκη απο ψέμματα. Η αλήθεια πονάει.

Godot είπε...

Καλά να πάθεις. :-)
Αν ακούς τέτοιες ερωτήσεις από τους μισόμαγκες τι πάς και μπλέκεις;
Μυαλά να τους αλλάξεις, ξέχνα το.
Έτσι μεγαλώσανε, έτσι μάθανε, πλένουν μόνο με Κλινέξ κι αυτό δεν αλλάζει.

ZissisPap είπε...

Να είσαι πάντα αυτό που πραγματικά είσαι, αληθινή...
Όσοι ενοχλούνται, καλό τους ταξίδι...
Όσοι μείνουν θα είναι κι αυτοί αληθινοί!
Ζόρικο αλλά αξίζει!

Erwtas Stomaxhs είπε...

100% Godot.
Αν μπλέκεις με μαλάκες δεν σε φταίει κανείς!
Τώρα περί γυναικείας φιλίας έχουν γραφτεί πολλά...

divine mitsakos είπε...

egw poly stenoxwrithika poy exoyn akoysei ta aytakia soy tetoies erwtiseis! mi xeirotera! esy kala ta les, aytoi rwtane malakies!
ayto eidika to "me posoys exeis paei?" me sygklonizei kai aposyntonizei... ma einai erwtiseis aytes?
sta tsakidia aytoi
esy, keep talking! :)

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά. Αν και είναι γνωστό πως όλοι μας τη φοβόμαστε την αλήθεια. Και γιατί μας αφήνει ευάλωτους και γιατί νομίζουμε πως θα χαθεί το μυστήριο που μας έχουν δασκαλέψει ότι κρατάει τις σχέσεις.

Μη χέσω.

Tamara de Lempicka είπε...

na sou pw nosyparker mou, ki egw gia poly kairo eniwtha poly bitch, giati etsi m'ekanan na niwthw epidh elega thn alhtheia pou nai, mporei na ponage merikes fores...kai oxi gia vlakeies tou styl "pws htane " kai alla tetoia...alla gia ousiwdh pragmata opws thn pragmatikothta sxesewn kai katastasewn...ki egw exasa anthrwpous gi ayto to logo alla den mporesa pote na to krathsw kleisto gia poly...oso kratiomoun, toso pio asxhma akougotan h alhtheia sth synexeia...gi'ayto kai stamathsa na prospathw na to kleinw, toulaxisto stous anthrwpous pou me aforousan pragmatika...gia tous allous xesthka...h megalyterh anakoufish gia mena loipon htan otan, estw meta apo kairo kapoioi apo aytous gyrisan kai mou eipan poso dikio eixa telika na lew ta pragmata opws exoun,estw ki an htan arga gia kapoies katastaseis...
ti thelw na pw me olayta einai pws emeis ftiaxnoume tis sxeseis mas me tous allous telika opws ki emeis apofasizoume an aytes theloume na einai eilikrineis h typikes krymenes pisw apo eygeneies kai misologa...opote don't worry so much...
to filosofisa pali... :)

Ανώνυμος είπε...

Kαι τώρα μια μαθηματική διατύπωση...

Έστω ότι από αύριο σε όλα αυτά τα άτομα, αρχίζεις να λες ψεματάκια, αθώα, λευκά, ροζ ή ότι άλλο. Αν λοιπόν το κάνεις αυτό, αυτομάτως, άλλο λες και άλλο αισθάνεσαι. Οπότε τελικά άλλο είσαι και άλλο νομίζουν ότι είσαι. Μοιραία μαζεύεις γύρω σου λάθος ανθρώπους, που άλλο θέλουν από αυτό που είσαι και άλλο θες και εσύ από αυτούς.

Τελικά καταλήγει το όλο φαινόμενο, από ένα μέτρο και πάνω, να είσαι εσύ δυστυχισμένη, ψεύτικη και προβληματισμένη με την κακή έννοια.

Το θέλεις αυτό;

Όχι.

Άρα ΑΤΟΠΟΝ. Σε άτοπο καταλήγουμε διότι ξεκινήσαμε με λάθος υπόθεση. Άρα μίλα κορίτσι μου ελεύθερα, και σε όποιον αρέσεις!!!

Τελικά τι μας το λές για μειονέκτημα το ότι είσαι σταράτη σαν ατάκα του dirty harry;

Να λες κρατώντας βέβαια πάντα ένα λογικό ποσοστό ανθρώπινης ευγένειας αυτό που εσύ θέλεις. Και αν κάποιου-κάποιας δεν του αρέσει, πρόβλημα δικό του-της είναι, όχι δικό σου.

Στο κάτω κάτω, είναι μια πολύ καλή τεχνική να δεις και πόσο αληθινός είναι αυτός ή αυτή. Αν θέλει να τα λές ''ωραία'' και άρα ψεύτικα, τι θα ήταν λογικό να είναι και ο ίδιος από την μεριά του; Αληθινός;;;;

Μακάρι να υπήρχαν πιο πολλές σαν κι εσένα, λέω εγώ...

Χαμογέλα για αυτό που είσαι :-)

Γείτων είπε...

Εγώ πάντως, όπως σου χω ξαναπεί τις γουστάρω τις γυναίκες με το μεγάλο στόμα :P (και για να χρησιμοποιήσω και την ατάκα που είπες στον τύπο) Μη κολλάς. Έχουμε δει και μεγαλύτερα λέμε (στόματα ντέ)

candyblue είπε...

Για αυτό είναι οι απαντήσεις,ιδίως σε όσους πάνε γυρεύοντας.

Alkyoni είπε...

αν εξαιρέσουμε το γεγονός,πως όλοι μας έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας (οι περισσότεροι έστω),υπάρχουν πολλές φορές που έχουμε την ανάγκη να ακούσουμε ένα ψέμμα ρε αδερφέ
Κι ας ξέρουμε πως είναι ψέμμα
:)
Καλό σου βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι πικρη και δυστηχως πρεπει να λεγεται και αν σε ποναει δεν φταιω εγω, εσυ φταις που ουτε ακους αλλα ουτε και βλεπεις.

Keep rocking the world
eksoginios

Γείτων είπε...

Και μιας και το θυμήθηκα. Η άποψη που έχεις για κάποιον, δεν λέγεται "αλήθεια" λέγεται απλά "άποψή σου".
Η αλήθεια είναι κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο, οπότε ατάκες σαν το τελευταίο σχόλιο του εξωγήνιου είναι τραγελαφικά αλλαζονικές

Ανώνυμος είπε...

χμ.. Ευτηχως που η opera ανοιγει στην ιδια σελιδα αλλιως δεν θα εβλεπα αυτην την αγαπη του κυριου προς το μερος μου .. Για να δουμε ομως τι λεει και η nosy στο κειμενο της.. "Μην ξεχάσω ν’ αναφέρω και το κόλημα που τρώνε με το μέγεθος. "Μα γιατί αγάπη μου δεν εκτιμάς την ειλικρίνειά μου; Εσύ δε με ρώτησες κι επέμενες να σου πω την αλήθεια; Κοπλιμέντα ήθελες; Ε ας μου το ‘λεγες να το ξέρω". Νομιζω κατι για αληθειες λεει.. Μαλλον θελουν αλλαγμα τα μυωπικα μου γυαλια.. Ας κανω λοιπον τον εξυπνο (το δικαιουμε νομιζω διοτι σε περναω 9 χρονια, αν ειναι σωστη η ηλικια σου στο profil σου) Η αληθεια αν αυτη δεν αναφερεται στο 1+1=2 (που ακομα και αυτο αμφισβητητε στις μερες μας) ειναι εντελως υποκειμενικη. Ετσι για την nosy αυτο το μεγεθος ειναι μικρο για καποια αλλη κυρια ειναι αρκετο. Για την Ν.Δ. η οικονομια παει προς το καλυτερο για το ΠΑΣΟΚ παει κατα διαολου. Ετσι ανετα μπορουμε να πουμε οτι η αληθεια μου ειναι το ψεμα σου και φυσικα το αντιστροφο. Οποτε πριν ανοιξουμε το στοματακι μας να ξερουμε τι λεμε, τι διαβαζουμε και βασικα να ξερουμε και τι λεμε. (Αυτο θα σε ελεγα οτι ειναι και μαθημα ζωης αλλα μαλλον θα το παρεις στραβα οποτε στο πλασσαρω σαν εξυπναδα για να αισθανθεις πιο ομορφα) Καλημερα σας! ΚΑι επειδη με αρεσει να συστηνομαι στους ανθρωπους με τους οποιους ερχομαι σε μια μορφη αντιπαραθεσης, Με λενε Γιωργο, ειμαι 33, μενω Θεσσσαλονικη και εχω τελειωσει ΤΕΙ εργων υποδομης και με αυτο το πτυχιο βγαζω το ψωμι μου.

Γείτων είπε...

To 1+1=2 είναι αξίωμα. Η αλήθεια δεν είναι αξιωματική.

Αν η αλήθεια είναι υποκειμενική, δεν υπάρχει ψέμα (εκτός και άν ισχυριστείς ότι και το ψέμα είναι υποκειμενικό)

Αν δεν υπάρχει ψέμα δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι υπάρχει το αντίθετο του(δηλαδή αλήθεια).

Αν από την άλλη μιλάς για υποκειμενικές όψεις των πραγμάτων τότε μιλάς για απόψεις όπως είπα από την αρχή.

Αν βέβαια ισχυρίζεσαι ότι είναι υποκειμενικά, τότε στην εν λόγω φράση "Η αληθεια ειναι πικρη και δυστηχως πρεπει να λεγεται και αν σε ποναει δεν φταιω εγω, εσυ φταις που ουτε ακους αλλα ουτε και βλεπεις." ουσιαστικά λες στον άλλο ότι φταίει για τι; Επειδή δε βλέπει την δική σου υποκειμενική αλήθεια; Αν ναι, δεν το εκφράζεις σωστα. Αν όχι ξαναγύρνα στην 2ρη παράγραφο του σχολίου μου.

Τέλος το επιχείρημα σου είναι κυκλικό (βασικό φιλοσοφικό σφάλμα).

Δε με απασχολεί ποιός είσαι και που μένεις, αλλά χαίρομαι που αποφάσισες να το μοιραστείς.

Καλημέρα

nosyparker είπε...

Για δες φωτιές που άναψα η γυναίκα μ΄ένα κείμενο :p

Γείτων είπε...

Να δεις με την παρουσία σου ρε κούκλα τι φωτιές ανάβεις. Ρώτα και το μάγουλο του Ναδα! :P