Χαμογελώντας


Photo by prismes


Χθες βράδυ κοιμήθηκα μ’ ένα χαμόγελο στα χείλη. Με το ίδιο χαμόγελο ξύπνησα σήμερα. Λες κι ήταν καρφωμένο εκεί όλη νύχτα. Σαν το παιδί αισθάνομαι που έχει κάνει ζαβολιά και την έχει σκαπουλάρει. Εσείς ν’ αναρωτιέστε, μόνο εγώ θα ξέρω.

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη κι η διάθεση μου ανεβασμένη. Καθώς ταξίδευα, τα τραγούδια στο ράδιο με μετέφεραν αλλού. Είχα καιρό ν’ ακούσω Δεύτερο Πρόγραμμα. Μια είδηση σχετικά με την πεντάλεπτη διακοπή χρήσης του ηλεκτρικού χθες βράδυ και για τους ακτιβιστές στον Πύργο του Άιφελ μου θύμισε ένα ταξίδι που είχα κάνει το ’99 στο Παρίσι. Εκεί να δεις χαμόγελα, φιλιά, αγκαλιές κι υποσχέσεις... Μια άλλη ζωή λες κι ήταν που έχω ζήσει, αιώνες πίσω, καταχωνιασμένη στις πιο βαθειές γωνιές του υποσυνείδητου, που βουλιάζει όλο και περισσότερο μέχρι ν’ αφανιστεί τελείως.

Δεν μελαγχόλησα. Γύρισα το πρόσωπο προς τα έξω και κοίταξα την αντανάκλασή μου στο τζάμι. Εκτός απ’ τη ρυτίδα στο μεσόφρυδο, το είδωλο δεν έχει αλλάξει. Μάλλον καλό του έκανε ο χρόνος. Ασυναίσθητα μου χαμογέλασα και πάλι. Έχει λιακάδα μέσα κι έξω και τίποτα δεν μπορεί να μου συννεφιάσει τη μέρα.
Θυμήθηκα τα χθεσινά mail που τα ξαναδιάβασα βιαστικά το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά. "To the point" και "περιέργως χαμογελαστά". Δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνετε ίσως, μου φτάνει που καταλαβαίνω εγώ και χαμογελάω. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια Παρασκευή; Θα είναι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.


* αφιερωμένο



13 σχόλια:

H.Constantinos είπε...

Ενα ωραίο έξτρα γιά την Παρασκευή είναι μία πανσέληνος! Νομίζω είναι σήμερα. Μήπως ήταν χθές; Δεν είμαι σίγουρος.

(Και μάλιστα πανσέληνος χωρίς moderation!)

H.Constantinos είπε...

Σήμερα είναι πανσέληνος, το διασταύρωσα!

zouri1 είπε...

thn deytera θα περιμενουμε να σ ακουσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει που ξέρεις εσύ! :))

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ζητήσω έναν 12ωρο ύπνο γιατί έλιωσα στη σκοπιά χτες. Και από αύριο..αδειούλα μια βδομάδα. Τρίτη θα ανέβω Σαλόνικα να ξεαπαυτωθώ στα τσίπουρα και τα μεζέδια!
ολεεεεεεεεεεεεε

nosyparker είπε...

estarian, με το καλό να ορίσεις. Αν οργανώσετε τίποτα με joy members, θα χαρώ πολύ να παραβρεθώ.

mario είπε...

θες δε θες, καταλαβαίνουμε ή όχι..
χαμογελάμε μαζί σου nosy:))

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα στον καθρεπτη και αιχμαλωτησε την εικονα σου που χαμογελαει. Αποθηκευσε στην καρδια σου το συναισθημα που νιωθεις.. Ετσι την επομενη φορα που θα μελαγχολησεις θα μπορεσεις να τα βγαλεις απο το αλμπουμ της καρδιας και του μυαλου σου. Μπορει να μην σε χαροποιησουν αμμεσως αλλα τουλαχιστον θα ξερεις οτι αυτο που νιωθεις ειναι κατι το εντελως προσωρινο και οτι το να χαμογελας ειναι τοσο ομορφο οσο ενα λουλουδι ανθισμενο στην μεση του χειμωνα..

Γιωργος (Γιατι ησουν αυστηρη με την ανωνυμια μου... :-) )

Lost είπε...

έεεετσι :-)

Serenity είπε...

Για να δω χαμογελαστή φατσούλα... Έχω να τη δω και καιρό... :))

nahames nakanamoko είπε...

γεια σου ρε nosy με το χαμογελάκι σου και τα λακάκια γύρω απ'τα χείλη....!

Ανώνυμος είπε...

χμ, τις περισσότερες φορές ξυπνάω χαρούμενος, σε σημείο που μου την έχουνε πει κιόλας: 'τι παίρνεις παιδί μου πρωί πρώι';
έχω μια ολόκληρη θεωρία που ίσως την γράψω κάποια στιγμή :-)
let's stay happy

Ανώνυμος είπε...

Γεια! Πρωτη φορά μπήκα σήμερα στο blog σου και για κάποιο λόγο μου βγάλε πρώτο ένα προηγούμενο post με τίτλο "άμυνες" κι ανατρίχιασα! Να σκέφτεσαι πάντα θτικά και να χαμογελάς όπως σ αυτό το postάκι. Θα επισκέπτομαι συχνά την blogoγειτονιά σου απο δώ και πέρα!