Σκέψεις του μεσημεριού


Photo by oXYSTERo



Πάνε τώρα κάτι μήνες που τα μεσημέρια σε σκέφτομαι. Πέφτω να κοιμηθώ, μα ο ύπνος δε με παίρνει. Και γλιστράω στο βαθύ πηγάδι των σκέψεων που ‘ναι γεμάτο από σένα και πνίγομαι. Βουλιάζω στα σκοτεινά σου νερά και φτιάχνω φανταστικούς διαλόγους μαζί σου και ταράζομαι. Σηκώνομαι μετά και σου γράφω. Σου γράφω όνειρα που βλέπω με σένα και λόγια που ποτέ δε θ’ ακούσεις. Μα ξέρεις κάτι; Θα ‘θελα μια μέρα να στα πω. Θα τρομάξεις, το ξέρω, δε σ’ έχω συνηθίσει σε κάτι τέτοια. Σε μένα έβλεπες κάποια που δε θα τολμούσε ποτέ. Κρυμμένη καλά στην ασφάλεια του χρυσού μου κλουβιού, νόμιζες πως φοβάμαι τον έρωτα και πως δεν θα μπορούσα μια ζωή μαζί σου. Φοβόμουν! Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Φοβόμουν τόσο να σ΄ερωτευτώ που σε κράτησα μακριά μου. Εκ του ασφαλούς, σε άφηνα να με πλησιάσεις λίγο μόνο, όχι πολύ κοντά, όχι πολύ συχνά, μην τύχει και σε συνηθίσω και θελήσω να σε κρατήσω. «Θα ξανάρθεις;» σε ρώτησα μια μέρα καθώς με είχες αγκαλιά. «Πότε;» είπες εσύ. Κι εγώ η ηλίθια που ήθελα να πω «Αύριο και μεθαύριο και κάθε μέρα, κάθε νύχτα, κάθε στιγμή» κατάπια τη γλώσσα μου γιατί φοβήθηκα να ξεστομίσω την αλήθεια. Και χαμήλωσα το βλέμμα, χαμογέλασα αμήχανα και σιώπησα. Κι από τότε σ’ έχασα. Μα θέλω πολύ να σε ξαναδώ, θέλω να βρεθείς εδώ μπροστά μου μια νύχτα, να σου βάλω κάτι να πιεις και να κάτσεις να τα πούμε. Έχω πολλά να σου πω... Αν πάλι μ’ ήθελες κι εσύ όσο σε θέλω, τι σε κρατά τόσο καιρό μακριά μου; Μήπως σκέφτεσαι κι εσύ όπως κι εγώ; Λένε πως αν θέλεις κάτι πολύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ζητήσεις. Και το σύμπαν συνομωτεί για να το αποκτήσεις. Το έκανα μια φορά στο παρελθόν. Το ζήτησα από σένα και ήρθες. Δεν ξέρω αν δεύτερη φορά θα σταθώ τυχερή. Μη ζορίζεις την τύχη σου, λένε. Τελικά, μήπως δε σε ήθελα αρκετά πολύ;



14 σχόλια:

Sigmataf είπε...

κατάπια τη γλώσσα μου γιατί φοβήθηκα να ξεστομίσω την αλήθεια. Και χαμήλωσα το βλέμμα, χαμογέλασα αμήχανα και σιώπησα. Κι από τότε σ’ έχασα.



Ίσως και το κεντρικό θέμα για εμένα.

brexians είπε...

καλή τύχη.!!
και συν αθηνά και χείρα κίνει..

stefanos είπε...

Μπα, για μένα είναι η τελευταία πρόταση:
"Τελικά, μήπως δε σε ήθελα αρκετά πολύ;"

Δεν είναι σίγουρη.

Από όσους διώχνουμε nosy δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις.
Σιγουρέψου πρώτα για το τι θες, και μετά κάνε ειλικρινή κίνηση. Ένας άντρας θα το εκτιμήσει αυτό.

H.Constantinos είπε...

Δεν νομίζω ότι το θέμα βρίσκεται στην τελευταία φράση...

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις κάτι; Πιστεύω ότι αυτές οι φανταστικές συζητήσεις είναι ένα καλό βήμα προς την ίαση.
Δείγμα πως ωριμάζεις. Πως μπορείς να κοιτάς τους φόβους σου πια στα μάτια.
Λες να κάνω λάθος; Πιθανό.

Ανώνυμος είπε...

μ' έκανες να κολλήσω τη μούρη στην οθόνη.
συγκινητικό.

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

βρε συ γιατί δεν σηκώνεις το τηλεφωνό σου. Θέλω να κάνουμε τέχνη...

Ανώνυμος είπε...

an den itheles arketa den tha skeftosoun... an itheles omws den tha to eixes xasei in the first place..(ektos an edwses ola prin fugeis) hmmm esu ksereis..
xeretismous..

Erwtas Stomaxhs είπε...

nosy μπορώ να περάσω εγώ με το κοντέινερ, ξέρεις έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Για πολλους και ανεξηγητους λογους το μαυλο δεν ακολουθει την καρδια και η φωνη δεν ακολουθει το μαυλο .. Δεν μπορεις να κανεις κατι γι αυτο.. Απλα το δεχεσαι σαν ενα ακομα λαθος και προχωρας. Δεν οφελει να το "λιβανιζεις" Το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να σηκωσεις το ακουστικο, να σχηματισεις τον αριθμο και να του πεις. "Καλησπερα. Σ' αγαπαω. Σ' θελω εκει οταν ξυπναω το πρωι, η εικονα σου να ειναι η πρωτη εικονα στην μερα μου. Θελω να εισαι εκει οταν πεφτω να κοιμηθω ωστε η εικονα σου να ειναι η τελευταια εικονα που θελω να βλεπω. Θελω να ειμαστε μαζι στην υπολοιπη ζωη μας." Αλλα πρεπει να εισαι ετοιμη για τα παντα ..
Φιλικα, ενας γνωστος αγνωστος

nosyparker είπε...

sigmataf, είναι κεντρικό θέμα για πολλούς ανθρώπους.

Δημήτριε, δε βοηθάνε πια οι θεοί δυστυχώς, όλα εγώ πρέπει να τα κάνω!

Στέφανε, και οι γυναίκες εκτιμούν την ειλικρίνεια, οπότε ας μου έλεγε κι αυτός τι ακριβώς ήθελε από μένα

Κων/νε, α να γεια σου, συμφωνούμε τα δυο μας ;-)

Γιατρέ μου, και μόνο που γράφω γι αυτό σημαίνει πως το αντιμετωπίζω, ευχαριστώ

roidis, οποιοδήποτε σχόλιο από σας με τιμά

mi vita, τέχνη το λένε τώρα; :-P

leonii, ξεράδια ξέρω! Αν ήξερα in the first place, δε θα έγραφα γι αυτό τώρα

ερωτοστομάχη, μπορώ να το εκλάβω ως "πρόταση" αυτό τώρα; :-D

ανώνυμε, ξέχασες να βάλεις τόνους και προδόθηκες! :-p
Δεν τον αγαπάω, απλά με είχε ξεσηκώσει άσχημα ένα διάστημα. Δε θέλω να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου μαζί του, ήθελα μόνο να ζήσω τον έρωτα όσο κρατούσε. Πολύ απλά γιατί ξέρω ότι δεν είναι ο κατάλληλος για μένα. Γι αυτό και είχα τις επιφυλάξεις μου και δεν του μίλησα. Συχνά άλλα μας υπαγορεύει η καρδιά και άλλα το μυαλό. Για πρώτη φορά στη ζωή μου ακολούθησα το μυαλό. Ελπίζω να μην το μετανιώσω.... :-/

nahames nakanamoko είπε...

τι θα ρε nosy γίνει μ'αυτούς τους δυο τελικά, θα τα φτιάξουνε ποτέ;

prince of dakar είπε...

χαχαχα ειναι γνωστο πως δε βαζω τονους, αλλα δε σημαινει οτι σε ολο το νετ οποιος δε βαζει τονους ειμαι εγω. Δεν ημουν εγω ο παραπανω ατονιστος :-)

nosyparker είπε...

nahames na legate, υπομονή dear! Θα περάσουν πρώτα από χίλια μύρια κύμματα.
:-)

Ω πρίγκηψ, πώς θα βρω ποιος ήταν τώρα; :-(

Ανώνυμε, φανερώσου καλέ, αργεί ακόμα το τριώδιο :-P