Τα εργένικα βράδια


Photo by monstermagnet



Χαμογελάω με τη χαρά που προκαλεί το αλκοόλ όταν ρέει άφθονο στις φλέβες μου. Κάθομαι τα βράδια και γράφω, το προτιμώ από την τηλεόραση ξέρεις. Δεν είμαι μόνη. Είναι πάντα κάποιος εδώ να μου κρατά συντροφιά. Δεν είναι πως δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Όπως κι εγώ, έτσι κι αυτός, είναι αυτό που έχουμε ανάγκη, που μας ηρεμεί στο τέλος της ημέρας, να πούμε δυο κουβέντες, κάτι να γελάσουμε.

Το μυαλό μου παίρνει πιο εύκολα στροφές όταν πίνω, τα δάχτυλα δεν κάνουν τυπογραφικά στο πληκτρολόγιο, και τα λόγια βγαίνουν πιο καθαρά, πιο ντόμπρα, πιο αφιλτράριστα. Συχνά δε χρειάζεται καν να μιλάμε.

Όχι, δεν είμαι μοναχικός τύπος, θα σε μπερδέψω σαν με γνωρίσεις από κοντά. Απλά αλλάζω μέρα με τη μέρα, κάθε χειμώνας με βρίσκει και κάπως αλλιώς, η ρουτίνα μου ποτέ δεν ήταν η ίδια, τι ειρωνία...

Αναλώνομαι σε πράγματα ασήμαντα για τους περισσότερους ίσως, μα πολύ σημαντικά για την ψυχική μου γαλήνη. Οι τέσσερις τοίχοι αυτού του γραφείου με περικλείουν σαν κουκούλι κάθε νύχτα, δε θέλω να βγω, δε θέλω να γίνω πεταλούδα. Ξέρω πως τελικά πάλι το φως θα με τραβήξει και θα καώ. Καλύτερα μέσα λοιπόν.

Εφτά ζωές δε φτάνουν για να βάλω μυαλό; Ως πότε;





12 σχόλια:

candyblue είπε...

Ως πότε;Λες...ως τότε που η ψυχική σου γαλήνη θα σταματήσει να είναι προτεραιότητα

Αυτά τα βράδια είναι τα καλύτερα, παρόλο την δυσκολία τους
Και το ξέρεις καλά.

nahames nakanamoko είπε...

στα ασήμαντα πράματα κόλλησα εγώ και συμφώνησα μ'αυτά που γράφεις...δεν υπάρχουν ρε συ, τι πιο σημαντικό αυτή την ώρα από το να βάλεις το σωστό αριθμό από παγάκια στο ποτήρι σου, να φτιάξεις τέλειο ποτό, να νιώθεις τη ουρά του Ramsy να περνάει αέρινη απ' τις γάμπες σου καθώς απλώνεις στο πληκτρολόγιο τη nosy

Ανώνυμος είπε...

'τα ήσυχα βράδια'...

βράδια δικά σου...
ολόδικά σου...

καληνύχτα...

H.Constantinos είπε...

Ε, δεν παίζεσαι... Αψογο.

stefanos είπε...

Τα ήσυχα βράδια
η Αθήνα θ' ανάβει
σαν μεγάλο καράβι
που θα 'σαι μέσα κι εσύ

Agobooks είπε...

Μείνε έτσι!

Lost είπε...

Για μένα, ούτε 17...Αλλά συνήθως μ΄αρέσει. Κι εσένα σ΄αρέσει

Ανώνυμος είπε...

Στο τελος ομως.. παντα κατι δεν λειπει; Κατι που αν υπηρχε, εκει σε μια γωνια να σε κοιταζει αλλα να μιλησει την καταλληλη στιγμη, δεν θα συμπληρωνε αυτο το κατι που λειπει; Τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι εγω οταν ειμαι σε μια παρομοια με την δικη σου κατασταση.. Μονο που εγω δεν ξεδιπλωνω τις σκεψεις μου καπως ετσι.. Τις αφηνω να της παρει η μουσικη και το τοπιο. Οποιο και να ειναι αυτο.. Αλλα.. να.. εκεινη την στιγμη που τα βλεφαρα κλεινουν χωρις να το θελεις, να, εκει που το κορμι αντιδρα στις ποσοτητες και θελει να αναπαυτει, εκεινη την στιγμη θελεις να πεις μια καληνυχτα.. Εκει στον ανθρωπο που ηταν στην γωνια και δεν μιλουσε γιατι ηξερε την αναγκη σου για αυτη την περιπλανηση.. Αλλα τωρα ηρθε η στιγμη να σε σηκωσει και να σε ξαπλωσει στο κρεββατι.. Και ισως να σε κοιταει ολο το βραδυ με τον φοβο μην παθεις κατι απο τις ποσοτητες..

Αμπελοφιλοσοφιες απο εναν γνωστο αγνωστο .. Που δεν ξερει ορθογραφια και ουτε βαζει τονους στα γραπτα του.. ;-)

nosyparker είπε...

Ανώνυμε, ναι, δίκιο έχεις! Και υπήρξαν χρόνια που ήταν κάποιος εκεί, όμως δεν είχε έρθει για να μείνει. Κι έτσι περνάμε διαλείματα μέχρι αυτός ο κάποιος να μην είναι ένας "τυχαίος" κάποιος που απλά μας κρατά συντροφιά, αλλά να είναι εκείνος που μπορεί και μιλά στην καρδιά. Ως τότε ο καθένας εκμεταλεύεται τη μοναξιά του όσο καλύτερα μπορεί και να την απολαμβάνει, ελπίζοντας πως δε θα κρατήσει για πάντα. :-)

Alkyoni είπε...

όμορφο και "αληθινό"
:)

Ανώνυμος είπε...

nosyparker said...
Ως τότε ο καθένας εκμεταλεύεται τη μοναξιά του όσο καλύτερα μπορεί και να την απολαμβάνει, ελπίζοντας πως δε θα κρατήσει για πάντα.

Δεν ξερω nosy .. Αλλα σαν να το φοβασαι αυτο το κατι που μπορει να ερθει και να αλλαξει τα παντα.. Τουλαχιστον αυτο αντιλαμβανομαι απο το τελευταιο κομματι του κειμενου... "Ξέρω πως τελικά πάλι το φως θα με τραβήξει και θα καώ. Καλύτερα μέσα λοιπόν." Γι αυτο ειμαστε ανθρωποι (ή καλυτερα ειστε ανθρωποι :-D ) Για να καιγομαστε, να το παλευουμε, να γινομαστε πεταλουδες και ξανα καμπιες. Και παλι απο την αρχη.. Μαλλον ομως κανω λαθος .. Ως συνηθως ..(Τα ιδια με σενα κανω αλλα παιζω τον δικηγορο του διαβολου ;-) )

Καλημερα! Δεν σε διαβαζω να εχεις παραπονα απο την διευθηνση πλεον. Τι εγινε; Τακιμιασατε; :-D:-D:-D

nosyparker είπε...

Ανώνυμε, κάθε άλλο! Ανυπομονώ να 'ρθει αυτό το "κάτι" και ν 'αλλάξει τα πάντα. Όμως όποιος καεί απ΄ το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Καλή σου μέρα :-)