Διάλειμμα

Από το Lancashire με αγάπη




Γράφω μέσα από ένα μικρό café πίνοντας ζεστό κονιάκ, κοιτώντας μέσα από τη θαμπή τζαμαρία τη βροχή και το υγρό τοπίο. Χριστούγεννα μακριά απ’ το σπίτι κι όμως τόσο απρόσμενα ευχάριστα. Τόσο γλυκιά μοναξιά. Ποιος θέλει να γυρίσει πίσω; Μακάρι να ‘μενα για πάντα εδώ. Στη βρετανική εξοχή, ο καιρός είναι ιδανικός για περισυλλογή.

Το 2006 δεν ήταν κι άσχημη χρονιά. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη, θα μπορούσε όμως να ‘ναι και χειρότερη. Θυμάμαι παλιά κάποια μου είχε πει «πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί και να πραγματοποιηθεί». Ε λοιπόν τα μισά που ευχήθηκα τα τρία προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν.

Με τα άλλα μισά τι θα κάνουμε;
Τελικά... πόσο περνάνε απ’ το χέρι μας αυτά που ευχόμαστε;
Εμείς πόσο προσπαθούμε γι αυτά; Πόσο τ’ αφήνουμε στην τύχη;
Και τι κάνουμε όταν όλα μας πάνε στραβά;

Δεν ξέρω τι περιμένω από το 2007. Μέχρι να έρθει, προσμένω μόνο ένα τρένο. Που κάποιον θα φέρει μαζί του, έστω και για λίγο και μετά θα τον πάρει πίσω εκεί απ’ όπου τον έφερε. Λίγες στάλες ευτυχίας μετρημένες στα δάχτυλα, με το σταγονόμετρο δοσμένες πάντα μην τύχει και μεθύσω. Θα διώξω τις μαύρες σκέψεις και θα σκέφτομαι θετικά. Δεν πρέπει να είμαι αχάριστη. Έχω όλα όσα κάποιοι θα ήθελαν για να είναι ευτυχισμένοι. Γιατί πάντα λοιπόν ζητάμε αυτό που δεν έχουμε;


11 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Συνηθως λεμε το νεο ετος να φερει υγεια και αγαπη...
Παρολο που ακουγεται πολυ συνηθισμενο...εχει μεγαλη σημασια να υπαρχουν αυτα τα δυο...

xryc agripnia είπε...

Να μεινεις εκει οσο σου κανει καλο.
Απλα προσεχε αυτη η γλυκια μοναξια.Καμια φορα γυριζει κατα πανω μας με ασχημο τροπο.

zero είπε...

Ευχομαι το 2007
να σου φερει ολα οσα ζητας.

ζ

Unknown είπε...

Γιατι ειναι ποιο ευκολο να ζητας(οχι εσυ,γενικα) κατι απο το να δουλεψεις σκληρα γι'αυτο...Οσο για το οτι θελεις να μεινεις εκει για παντα,θυμησου οτι η Ελλαδα ειναι ποιο γλυκια μετα απο ενα μηνα στο εξωτερικο(κατι ξερουμε και εμεις).
Ασε που θα στεναχωρισεις πολλους απο την απουσια σου...

H.Constantinos είπε...

Γιατί έτσι είναι ο άνθρωπος Nosy.
Jamais content. Και εδώ που τα λέμέ, έτσι πρέπει να είναι.

Ανώνυμος είπε...

Οι ευχαριστίες μου και οι ευχές μου στο e-mail

axenbax

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετισματα στο Lancashire
Καλα να περνας και ολα θα ερθουν

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

Χρονια Καλα...
και που 'σαι;
παντα να ζητας αυτο που δεν εχεις...
ετσι μονο και αυτο υπαρχει...
;)

Ανώνυμος είπε...

Η μοναξιά είναι ωραία όταν την επιλέγουμε εμείς.Η γλυκιά μελαγχολία που νιώθουμε συχνά σε στιγμές μοναξιάς είναι και δημιουργική.Δεν είναι;
Όσο γαι την ευτυχία μερικές σταγόνες δεν είναι πάντα;Η δυστυχία μπορεί να ναι μπόρα αλλά μετά το περασμά της,την ξεχνάμε.Τις σταγονίτσες που πιτσίλισαν το πρόσωπό μας,τις θυμόμαστε περισσότερο.
Όσο για το τραγούδι,Θανάσης for ever.Άντε να ακούσουμε και το νέο του δίσκο που από όσα έχω ακούσει,μοιάζει εξαιρετικός.
Καλή σου χρονιά!

Lost είπε...

Βρωμοτρένα...

sub_lolita είπε...

"Γιατί πάντα λοιπόν ζητάμε αυτό που δεν έχουμε;" αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ που επίσης έχω όλα όσα κάποιοι θα ήθελαν για να είναι ευτυχισμένοι.Κι όμως είναι πάντα(σχεδόν)σαν κάτι να λείπει.Αχαριστία;Απληστία;Επιθυμία;
Πρέπει να μάθουμε μάλλον να είμαστε
ικανοποιημένοι μ'αυτές τις στάλες που λες.Αυτό να φέρει το 2007!