The Party’s Here



«Πόσα κλείνεις είπαμε;»

Οι πρώτοι καλεσμένοι αφίχθησαν κατά τις 21:30. Στο σπίτι όλα έτοιμα, κεριά, μουσική, εορταστικός στολισμός λόγω των ημερών (όσα λαμπάκια δεν έφαγε ο Ράμσυ δηλαδή) και η οικοδέσποινα έτοιμη κι αυτή και απαστράπτουσα. "Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει" λέει η σοφή λαϊκή παροιμία, πόσο μάλλον τον εαυτό σου! Εξάλλου αν δεν το πιστέψεις εσύ, πώς περιμένεις να το πιστέψουν οι άλλοι;

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κι εκεί που το κέφι είχε ανάψει, είπα να βγάλω την τούρτα και να σβήσω τα κεράκια. Είχα αγοράσει 2 πακετάκια των 20, από αυτά τα μικρά τα ροζ που παίρνουν για τα κοριτσάκια. Αν είχε συσκευασίες των 18, πάλι 2 θα έπαιρνα και θα μου έβγαιναν ακριβώς, μην προτρέχετε λοιπόν σε κακεντρεχή σχόλια.

Παρένθεση: Η πωλήτρια όταν είδε ότι πήρα τόσα πολλά, επενέβη όσο πιο ευγενικά μπορούσε: "Έχουμε και κεράκια με αριθμούς, να μη χαλάσετε την τούρτα!" Την κοίταξα λοιπόν κι εγώ όσο πιο ευγενικά μπορούσα και της είπα ότι "Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΥΡΤΑ θέλω να έχει όλα τα κεριά επάνω για να φαίνεται ωραία στις φωτογραφίες, εντάξει;" Μου ευχήθηκε με τη σειρά της να τα εκατοστήσω, αλλά μάλλον τα κεριά που θα πουλούσε σκεφτότανε.

Ανοίγω λοιπόν το πρώτο πακετάκι με τα κεράκια κι αρχίζω να τα στήνω στην τούρτα. Δυο απ' αυτά μου ξέφυγαν, κύλησαν στο τραπεζάκι και πέσανε στο πάτωμα. Εγώ δεν το αντελήφθην, διότι τι να πρωτοδώ το party girl! "Ορνέλλα" μου φωνάζανε συνέχεια και γύριζα δήθεν έκπληκτη και σαστισμένη για να βγουν αυθόρμητες οι φωτογραφίες. Τα μετράω λοιπόν και τα βρίσκω 18! "Ε θα έκανα λάθος" σκέφτηκα και συνεχίζω ακάθεκτη με το δεύτερο πακετάκι, νομίζοντας ότι κι αυτό θα έχει μέσα 18. Στο μεταξύ ο καλός μου αδερφούλης έχει βρει τα 2 που αυτομόλησαν και εν αγνοία μου τα προσθέτει στην τούρτα που έχει ήδη πάνω 18. Συν τα άλλα 20 που έχω βάλει εγώ, πόσο μας κάνει λέμε; Σαράντααα!!!

Ναι, ναι, καλά καταλάβατε, 40 κεράκια έσβησα, αντί 36 που έπρεπε. Το θυμάμαι και γελάω. Κι είχα κι από δίπλα το γειτονάκι να με κοροϊδεύει –και με το δίκιο του- γιατί εδώ και καιρό μου λέει ότι τα κρύβω. Τι να κρύψω, αγάπη μου; Έχω εγώ ανάγκη από τέτοια; Είμαι μια θεά και δε σηκώνω αντίρρηση. Εξάλλου είμαι όσο αισθάνομαι, αλλά κι όσο είμαι να 'δειχνα, πάλι θα λύσσαγαν οι εχθρές μου! Κι όπως έλεγε κι η Ρίτα "οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες", άρα εγώ είμαι δυο δεκαοχτάρες, διορθώστε με αν κάνω λάθος στα μαθηματικά. Μου αφιερώνω λοιπόν το παρακάτω τραγουδάκι κι ας μην ξέρω γαλλικά για να καταλαβαίνω τι λέει, μου φτάνει που εγώ είμαι μια λολίτα. Ή μάλλον δυο για την ακρίβεια.

Όχι, για να μη λέτε ότι γράφω συνέχεια κλαψομούνικα posts, ορίστε, αυτοσαρκάζομαι κιόλας.

Σας φιλώ γλυκά στη μούρη. Και του χρόνου με υγεία.


13 σχόλια:

zouri1 είπε...

αμα εισαι εσυ στην φωτο,εισαι οντως πανεμορφη!!

nosyparker είπε...

Όχι ρε zouri, έβαλα μια φωτό της θειάς μου της Μαρίκας! :p

Μαύρος Γάτος είπε...

Χρόνια πολλά και γλυκά Ψιψίνα Σ:))))))))

(μην ξεχνάς, δεν το βάζουμε ποτέ κάτω εμείς τα γατιά ;)

zouri1 είπε...

a,kai η θεια σου η Μαρικα,κουκλαρα ειναι...το χει το σοι σας,να βγαζει ωραιες.

Alkyoni είπε...

ξανά χρόνια πολλά κι αν θες μάρτυρα για το πόσο δείχνεις μπορείς να επικαλεστείς πάντα τη μαρτυρία μου...
ούτε 30 και δεν υπερβάλω
φιλιά :)

Alkyoni είπε...

είδες κάτι συμπτώσεις περίεργό μου ε;;;
:xxxx

Lost είπε...

Μια χαρά τα περνάτε εσείς εκεί πάνω!!! Πάντα τέτοια, λοιπόν. Και του χρόνου μπορείτε να σβήσετε -4 (όχι γιατί κρύβετε χρόνια, δεν σας χρειάζεται όπως ακούω, αλλά για να βγουν σωστά τα νούμερα)

candyblue είπε...

θα συμφωνήσω με τον lost
Άσε που εγω είδα και μια καλύτερη φωτογραφία
αυτη έπρεπε να βάλεις...
τα κεράκια πόσα ειναι είπαμε???/

Μόνο τα κεράκια ετσι?

Ανώνυμος είπε...

χρόνια πολλά χρόνια καλά χρόνια ευτυχισμένα... μας βρίσκω πολλά κοινά Nosy... κι εμένα το πάρτυ μου ήταν στο σπίτι, κι εμένα ήταν 16 Δεκεμβρίου κι εμένα 21,30 (τους είπα 20,30 για να ρθουν 21,30) κεριά, μουσική (Diana Krall Xmas cd), στολισμός, οικοδέσποινα, αυτο σαρκασμός ...να σαι καλά!
meli melo

jul είπε...

ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ κοριτσάρα μου...

Ανώνυμος είπε...

Xιλιόχρονη, ευτυχισμένη και με υγεία :))

μαύρη γάτα είπε...

πολύχρονη!!!!!
και πάντα κεφάτη ;-)

pascal είπε...

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΗΗΗΗΗΗΗ

(καθυστέρησα, i know)