Sexy minutes (Σ’ έξι λεπτά)

Photo by Xingz




Λοιπόν σήμερα το άκουσα και αυτό! Στο ραδιόφωνο. Πρόκειται –λέει- για μια νέα υπηρεσία που έχει κάνει θραύση στην Αμερική, κι έχει έρθει και στην Ελλάδα. Λέγεται Speed Dating και λειτουργεί ως εξής: Είσαι μόνος/η και ψάχνεις νέες γνωριμίες. Ερωτικές εννοείται. Κάνεις εγγραφή και σε φέρνουν σε επαφή με άτομα που ταιριάζουν στο προφίλ που αναζητάς. Μέχρι εδώ καλά ε; Δε διαφέρει σε τίποτα από τα απλά γραφεία συνοικεσίων.

Τι το καινοτόμο υπάρχει εδώ λοιπόν; Το ότι η γνωριμία με τους ενδιαφερόμενους διαρκεί μόνον 6 λεπτά. Ναι, καλά ακούσατε. Έξι ολόκληρα λεπτά! Βασικά κι εγώ όταν το άκουσα νόμιζα πως κάτι δεν κατάλαβα καλά. Το «πάμε για ένα στα γρήγορα» το ήξερα, φαγητό στα γρήγορα επίσης έχω φάει, καφέ στα γρήγορα ναι, αλλά ραντεβού στα γρήγορα πρώτη φορά άκουσα.

Έχει βάση όμως –λέει- επιστημονική. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, δε χρειαζόμαστε πάνω από 2-3 λεπτά συνομιλίας με κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου για να καταλάβουμε αν αυτό μας ενδιαφέρει ερωτικά. Βασικά οι φερομόνες γίνονται αντιληπτές από τα πρώτα δευτερόλεπτα, αλλά τέλος πάντων, θες να πεις και δυο κουβέντες βρε αδερφέ, να δεις μήπως ο άλλος με το που το ανοίγει πετάει βατράχια. Βασικά εγώ τώρα θυμήθηκα εκείνο το παλιό που λέγανε «από τα μάτια πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει» κλπ. Σαν να μην έχουν κι άδικο μου φαίνεται.

Οπότε έρχεσαι σε επαφή με 10 άτομα τη φορά κι έχεις μόνο 6 λεπτά με τον καθένα για ν’ αποφασίσεις αν σου κάνει «κλικ». Και μετά επιλέγεις αν θα ήθελες να τον ξαναδείς. Θα πρέπει φυσικά το ίδιο να επιθυμεί κι αυτός για σένα. Η όλη διαδικασία γίνεται –λέει- σε κάποιο χώρο που θυμίζει καφέ-μπαρ και στοιχίζει 40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ποτού.

Η υπηρεσία λειτουργεί ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το καλοκαίρι. Σπεύσατε! Θα σας έδινα και link αλλά θα θεωρηθεί διαφήμιση, ψάξτε και κάτι μόνοι σας ρε μπακούρια!

Πλάκα-πλάκα το έχω συζητήσει το θέμα μ’ έναν φίλο μου ψυχολόγο και με διαβεβαίωσε ότι έτσι είναι. Έχουν γίνει και πειράματα που έδειξαν ότι μέσα σ’ ένα χώρο με πολλά άτομα, ασυνείδητα το μάτι μας πέφτει σε κάποιους και λίγα μόνο δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να καταλάβουμε αν αυτά τα άτομα μας έλκουν ερωτικά. Δε σας είπα και κάτι καινούριο φαντάζομαι. Μετά από μια ολιγόλεπτη κουβέντα μπορεί να αναθεωρήσουμε ή να ενισχύσουμε την αρχική μας εντύπωση. Προσωπικά, συνήθως ξέρω από την αρχή αν με κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου επιθυμώ διακαώς να συνάψω ερωτική σχέση ή να παραμείνω σε φιλικό επίπεδο. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και με τους περισσότερους.

Εσείς βρε παιδιά πώς το βρίσκετε σαν ιδέα αυτό το καινούριο ραντεβού ταχύτητας; Όχι τίποτ’ άλλο, απλά να οργανωθούμε λίγο!

13 σχόλια:

zouri1 είπε...

αληθεια λενε.Μπραβο τους.:)

Lex_Luthor06 είπε...

Aποτυχια
Σιγα μην αφιερώσω 6 ολοκληρα λεπτα σε γκομενα.

Δεν βράζω καλύτερα ενα αβγο σε 5;

:-P

toolman είπε...

tromero! tornero! kathola fisiologiko mou fainetai! i glossa tou somatos t aleei OLA!

Hlias είπε...

Που...που ειναι στην Αθηνα πειτε μου σας παρακαλω πρεπει να παω αμεσα!!! ...με εχει φαει η μ....(μοναξια θελω να πω).



καλησπερα σας!

mafalda είπε...

Είναι αυτό που δείχνει στις ταινίες που κάθονται οι γυναίκες σε τραπέζια και οι άντρες αλλάζουν τραπέζια (ή αντίστροφα ανάλογα με το ποιος είναι ο πρωταγωνιστής?) ανά τακτά χρόνικά διαστήματα, όταν χτυπάει το καμπανάκι?

nosyparker είπε...

Δείτε κι αυτό: http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/somerset/5329996.stm

mafalda, ναι αυτό είναι!

Ηλία, δεν είναι για παντρεμένους :p

luthor, καλά, μείνε με το πουλί στο χέρι τότε :p

zouri, το σκέφτεσαι ε; :-D

Artdrone είπε...

Λογοδιάροια!

Hlias είπε...

Nosyparker Ηλία, δεν είναι για παντρεμένους :p....Καλε κυρια nosy μου, μην τα φωναζετε αυτα τα πραματα, μας διαβαζει τοσος κοσμος, τι θα λεει! :)


'μερααα...

Epsilon είπε...

Καλημέρα... από το να κάνεις 1 χρόνο σχέση για να καταλάβεις ότι δεν ταιριάζεις, χίλιες φορές τα έξι λεπτά!

Ανώνυμος είπε...

που το πας , που το φέρνεις, όλο στο ερωτικογνωριμία το γυρνάς. Μα άλλα θέματα, λίγο πιο εξελιγμένα από τα βασικά ενστικτώδη, ΔΕΝ υπάρχουν στην ζωή σου;

By the way, αν βλέπεις την τηλεοπτική σειρά S1ngles (υποθέτω ότι την βλέπεις) φέτος ξεκίνησε την δεύτερη σαιζόν. Στο δεύτερο επεισόδιο, έχει ένα τέτοιο μαγαζί γνωριμιών που περιγράφεις. Πες ότι είναι να πεις σε τόσο χρόνο. Χα!

nosyparker είπε...

Πολυμήχανε, τα άλλα προβλήματα της ζωής τα έχω λύσει :p
Δε βλέπω τηλεόραση, πόσο μάλλον singles.

Ανώνυμος είπε...

Τα άλλα ''προβλήματα'';

Έστω και για αστείο έχει κάτι το αρνητικόν ο όρος. Είπα θέματα, είπες προβλήματα. Να που έχεις τουλάχιστον ένα θέμα ακόμη εδώ , όπως φαίνεται :-)

Ανώνυμος είπε...

logokrisia katopin eortis, mikroula e? epese koptoraptiki

giati? sou xalaei tin aisthitiki tou mualou sou?

paliokoritso! ama se deirw...

kane ena delete kai se auto twra!