Είναι ωραία η θέα απ’ το ράφι;

Photo by charbee


Σάββατο πρωί κατέβηκα στο κέντρο για κάτι δουλειές. Στις 12:30 είχα τελειώσει, αλλά δεν ήθελα να γυρίσω σπίτι κι άρχισα τα τηλέφωνα. Πέρασα από ένα καφέ όπου δουλεύει μια φίλη και όσο τα λέγαμε περίμενα τρεις άλλες. Τις δυο είχα να τις δω πάνω από ένα χρόνο, ήμασταν συμφοιτήτριες πολλά χρόνια πριν, αλλά έχουμε κρατήσει επαφή, μόνο που δε βρισκόμαστε συχνά. Με την άλλη δουλέψαμε μαζί ένα χρόνο κι από τότε κάνουμε παρέα.

Οι δυο πρώτες με εκπλήσουν δυσάρεστα κάθε φορά που τις συναντώ. Έχουν γεράσει και στο κορμί και στην ψυχή. Ο συντηρητισμός σε όλο του το μεγαλείο! Ανέραστες εδώ και χρόνια, σχολιάζουν την κάθε βολεμένη κυρά-Κατίνα επειδή έχει παντρευτεί κι έκανε δυο κουτσούβελα, αλλά βαθειά μέσα τους τη ζηλεύουν γιατί κοιμάται δίπλα σ’ έναν άντρα τα βράδια. Κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα τ΄απογεύματα για να μπορούν να πληρώνουν τ΄ακριβά συνολάκια τους και να τρέχουν στα ινστιτούτα και στα κομμωτήρια για ρεκτιφιέ μπας και γυρίσει κανείς να τις κοιτάξει. Και ψάχνουν γαμπρούς νέους, ωραίους, με ακαδημαϊκή μόρφωση, με σπίτι, ακριβό αυτοκίνητο, καλή δουλειά και παχυλό τραπεζικό λογαριασμό. Και δεν κάνουν εκπτώσεις. Κι έχουν πάντα ένα άγχος στο βλέμμα, να προλάβουν.... Τι να προλάβουν άραγε; Να ζήσουν; Πώς; Αναζητώντας τον πρίγκηπα του παραμυθιού; Μη χέσω!

Η άλλη είναι κάπως πιο νορμάλ. Και πιο εμφανίσιμη. Είδε κι απόειδε όμως κι αυτή ότι χαΐρι από άντρα δε θα βρει κι αποφάσισε ν’ αγοράσει σπίτι μόνη της. Πήρε ένα δάνειο κι έχει ξεσκιστεί στα ιδιαίτερα για να μπορεί ν’ αναταπεξέλθει. Η τελευταία σχέση που είχε ήταν στα 26 της κι από τότε δεν έχει ξανακάνει τίποτα με κανέναν. Κι αν τύχει και την ενδιαφέρει κάποιος, είναι τόσο μπλοκαρισμένη, που δεν τολμά να το δείξει. Της δένεται η γλώσσα κόμπος λέμε! Αλλά συχνάζει στα πιο σικ καφέ - ξέρετε, εκεί που πάει ο «καλός ο κόσμος» - και ψωνίζει μόνο φίρμες.

Και οι τρεις βγαίνουν τα βράδια με γυναικοπαρέες στις οποίες δε με καλούν ποτέ και υποτίθεται ότι περνούν ωραία. «Εσύ δεν έχεις ανάγκη» μου λένε συχνά. Λες κι εγώ δεν ξέρω από μοναξιά ή λες και όλα στη ζωή μου ήρθαν εύκολα. Ξεχνάνε όμως...

Κι αναρωτιέμαι: Πού είναι η μαγκιά σας ρε; Σας έχει πάρει τελείως από κάτω; Πώς περιμένετε να σας πλησιάσει κάποιος έτσι; Τολμήσατε ποτέ να δείξετε εσείς πρώτες ενδιαφέρον; Ρίξατε ποτέ τις άμυνες κι αφήσατε κάποιον να σας γνωρίσει; Ή του το παίζετε απελευθερωμένες και δήθεν ανεξάρτητες με στυλάκι «δεν έχω ανάγκη κανέναν»; Έχουμε ξεχάσει ακόμα και να φλερτάρουμε μου φαίνεται. Γιατί να σε πλησιάσει ο άλλος όταν έχεις ύφος 15 καρδιναλλίων και για να σκάσεις χαμόγελο πρέπει να σε γαργαλήσουν;

Θέλει μαγκιά, αγάπη μου καλή, πώς περιμένεις να ζήσεις αν δεν τολμήσεις; Κάτσε τότε και περίμενε. Κότα!



13 σχόλια:

nosyparker είπε...

Αγαπητέ πρίγκηψ, και λίγο φρένο δε βλάπτει.Παρεμπιπτόντως, εσάς αναζητάνε τα κορίτσια, να το κάνω το κοννέ; :-D

Xavier είπε...

Πρέπει να προχωρήσω εκείνο το project μου για internetικά συνοικέσια...

γιώργος είπε...

δεν μπορώ να πω...
έχεις πολλά δίκια...
μα, πάρα πολλά...

καλησπέρα...

Lost είπε...

Ο φόβος είναι που σε οδηγεί να κάνεις την ανάγκη φιλοτιμία και να λες "δεν έχω ανάγκη κανέναν". Καλησπέρα! Και σέρνεται πολύς τελευταία κι απ΄τις 2 μεριές, φοβισμένοι άντρες-γυναίκες.

Ανώνυμος είπε...

Συμβαίνουν αυτά, ειδικά στην πόλη μας. Το χειρότερο είναι άνδρες να πέφτουν στην παγίδα 'απλησίαστος'.
have fun

Blonde είπε...

"...αλλά βαθειά μέσα τους τη ζηλεύουν γιατί κοιμάται δίπλα σ’ έναν άντρα τα βράδια". Έγραψες πολλά καλά στο άρθρο και δεν μπορώ να κάνω copy-paste όλο το post. Μαζί σου και εγώ, έχεις απόλυτο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που αυτά τα λέει μια γυναίκα.

AVRA είπε...

Ειναι τρομερη η μοναξια που νιωθουν και υστερα ερχεται η ζηλεια και υστερα η κακια και υστερα το ραφι...

Οπως λεει συχνα και μια ψυχη ...δεν ειναι τυχαιο που ειναι μονοι καποιοι ανθρωποι.Αυτη ειναι η αληθεια , ειτε αρεσει ειτε οχι!

Πολυ ωραιο ποστ!

Alkyoni είπε...

μη με κάνεις να νοιώθω ένοχη για το σάββατο...
εσύ τουλάχιστον άκουσες στο τηλέφωνο πώς ήμουν.
και οκ δεν έχω καμμιά σχέση με ό,τι περιγράφεις :)
άλλωστε θα το διαπιστώσεις κάποια στιγμή
απλά είναι λιγάκι τρομερή η χρονική αυτή περίοδος που περνάω...
σε φιλώ

nosyparker είπε...

xavier, θα με διορίσετε υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο παράρτημα στη Θεσ/νίκη εννοείται. ;-)

avra, ας μην είμαστε απόλυτοι. Κάποιοι είναι μόνοι από επιλογή ή από ατυχείς συγκυρίες.

vagrant, κι οι άντρες δεν πάνε πίσω τελευταία. Μ' αυτούς όμως θ' ασχοληθώ σε άλλα posts. :-D

Ανώνυμος είπε...

σε αυτο το ιστογραμμα εσκισες ...
γιαυτο λεω σε ολους οτι εισαι και το πρωτο παιδι.....
αναφορικα με το σχολιο στην οδαλισκη θου κυριε φυλαττει τω στοματι μου....

nahames nakanamoko είπε...

ουαου τα πήρε η nosy....
tsunami...!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λες