Volver (Επιστρέφοντας)

«Τhe best way to tell a fiction is to dress it with reality»

Pedro Almodovar




Η νέα ταινία του Almodovar είναι γυρισμένη στην επαρχία όπου ο ίδιος μεγάλωσε, στην ιδιαίτερη πατρίδα του La Mancha και στις γειτονιές της Μαδρίτης. Ο σκηνοθέτης «επιστρέφει» στη γυναίκα. Συγκεκριμένα σε 4 γυναίκες και στους μεταξύ τους δεσμούς. Στα σκοτεινά μυστικά και στα ψέματα του παρελθόντος, στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, στην αλληλεγγύη, στα «πνεύματα» που ενσαρκώνονται και ζητούν συγχώρεση, στην επανασύνδεση.


Highlights:

Η εναρκτήρια σκηνή στο νεκροταφείο, τα πλάνα στο μπούστο της Penelope, η σκηνή που καθαρίζει τo αίμα, η σουρεάλ εμφάνιση του φαντάσματος, το τραγούδι στο εστιατόριο, τα χρώματα.


Περισσότερα για την ταινία (trailer, φωτογραφίες, quotes)

μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ.

10 σχόλια:

γιώργος είπε...

καλημέρα...
και καλές ταινίες στα μάτια μας...

zouri1 είπε...

να παμε?

nahames nakanamoko είπε...

πολύ όμορφη ταινία,μου άρεσαν οι μυστικόι δεσμοι ανάμεσα σε γυναίκες,οι συνομωσίες κατά του φύλου μου,η υπέροχη Penelope που πρώτη φορά με έφτιαξε τόσο( τι φιγούρα...)
ελπιζω να την είδες με καλή γυναικοπαρέα...!

numb είπε...

Πολύ καλή ταινία, την είδα προχτές και μου άρεσε.
Μάλλον όταν ο Πέδρο ασχολείται με τις γυναίκες, οι ταινίες του είναι αριστουργηματικές. Όταν ασχολέιται με τους άντρες, οι ταινίες του είναι εμετικές.Εντάξει, απλά η "Κακή εκπαίδευση" δεν μου άρεσε, οκ;
Και η Πενέλοπε ήταν αγνώριστη.Τι σου κάνει ένας καλός σκηνοθέτης ε ;
Και μάλλον το πιο δυνατό χαρτί της ταινίας δεν ήταν η σκηνοθεσία, αλλά το έξυπνο σενάριο. Για άλλη μια φορά!

Εύα είπε...

Λατρευω τον Αλμοδοβαρ και την Πενελοπε ειναι η αληθεια.Και ναι,οταν μιλαει για γυναικες ξερει πολυ καλα τι λεει,οπως και οοοοολοι οι Ισπανοι με βαση την προσωπικη μου εμπειρια,χεχεχε!
Παω να τη δω λοιπον...τρεχοντας!

nosyparker είπε...

zouri, εμένα μου άρεσε πάντως. Κι απ' ότι βλέπεις, άρεσε και στους υπόλοιπους εδώ :-)

homelessMontresor είπε...

Έχει πλάκα που πάντα σε μια καλή ταινία ο καθένας μένει σε διαφορετικά σημεία, ο καθένας τη βλέπει από τη δική του οπτική γωνιά.

homelessMontresor είπε...

Εμένα με εντυπωσίασε πάντως η δύναμη που κρύβαν μέσα τους οι γυναίκες της ταινίας. Και το πόσο βαθιά άγγιζε τη ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων.

Ανώνυμος είπε...

Στα σίγουρα θα πάω να τη δω. Thanks Nosy :)

Ανώνυμος είπε...

kali den borw na pw ! alla mono eseis oi ginekes pou exete auti tin psixosinthesi boreite na emvathinetai opote,,,prepei na tin xanadw me ginaika kai meta frontistirio lol
poli kali tainia...